Titainada
Altres
Domingo 27/5 de 2018   12.30
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)
12€

En la seua nova etapa iniciada el passat mes d’abril, La Mutant continua apostant pel mestissatge artístic i per una convivència entre tradició i propostes transformadores. Fruit d’este plantejament naix la Titainada Popular, un esdeveniment únic que convertirà este diumenge a la sala de Joan Verdaguer en un centre de creació escènica i gastronòmica.

Conduïda pel polifacètic artista de Cocentaina Marc Sempere Moya, la proposta consistirà principalment en l’elaboració en directe de la recepta de la titaina -un menjar cabanyaler fet amb tomaca madura, pimentó roig, pinyons, all, tonyina i oli d’oliva- a càrrec de quatre dones de Barris Marítims. Mentre el plat es prepara, s’establirà un diàleg artístic-cultural on no faltaran les cançons a la mar de Pep Gimeno “Botifarra”, la “Performance Municipal” d’Hipólito Patón i Vicent Arlandis o les impressions de Marisa Villalba i Felip Bens sobre els costums i plats característics del Cabanyal.

Una vegada cuinada la titaina, els assistents podran degustar la recepta i fins i tot atrevir-se amb un “ressopó” amenitzat per Dj Biano, que farà un repàs del típic “bombo a negres” partint del pasdoble autòcton i arribant fins a la mateixa ruta del Bakalao. “Estem davant una trobada popular plena de sorpreses i que promou la participació activa del públic”, comenta Marc Sempere. “Abans de res, la nostra intenció és posar en valor la cultura popular de Poblats Marítims mitjançant l’elaboració en viu de la seua recepta més tradicional”. Al mateix temps, Sempere reivindica amb la Titainada el valor social del menjar: “Es tracta no només de veure què es menja, sinó com es menja. Vivim una època en què tot es fa amb presses i en la qual s’ha perdut el concepte de menjar com a espai comunitari.

La cita, que compta amb la col·laboració d’Aceite 565 i Bodegas Murviedro amb la seua col·lecció Petit Verdot, serà el diumenge 27 a partir de les 12:30 amb un preu total de 12 euros que inclou tapes, beguda i degustació de titaina.

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia