Expo Running (1) Hasthop
Exposicions
Del mie 28/3 al dom 22/4 de 2018
CAC
Valencia ()

Els 32 panells que formen la mostra posen de manifest la creixent importància social, econòmica i cultural del fenomen running a la Comunitat Valenciana. Les aportacions d’una quarantena d’investigadors i investigadores de la Universitat de València i d’altres especialistes en la matèria així ho confirmen.En els últims anys s’ha fet evident el potencial turístic que té a València el running, un potencial que cada any va a més, i ha suposat que alguns qualifiquen a la ciutat de València com la ‘capital del running’. Però no solament es corre en el cap i casal, les voltes a peu, carreres nocturnes, carreres solidàries, circuits, trails, carreres d’orientació… totes les modalitats d’atletisme popular se succeeixen en el territori de la Comunitat Valenciana. Coneixe dora d’aquesta realitat, la Universitat de València (UV), a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, mitjançant el patrocini de Caixa Popular, i la col·laboració de la Direcció general d’Esports de la Generalitat Valenciana, presenta l’exposició Territori valencià, territori runner.

En aquesta exposició han participat 48 autors, dels quals 9 són atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en running. La majoria dels autors són docents i investigadors/es de la Universitat de València, pertanyents a diversos Instituts de Recerca i als Departaments de Sociologia i Antropologia Social; Història de la Ciència i Documentació; Medicina; Fisiologia; Psicobiologia; Fisioteràpia; Psicologia Social; Educació Física i Esportiva; Estomatologia; Didàctica de l’Expressió Musical, plàstica i Corporal; Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació; Comercialització i Investigació de Mercats; Anàlisi Econòmica; i Dret Administratiu i Processal.

Aquesta nombrosa participació imprimeix a l’exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s’aborde el fenomen del running des d’una àmplia varietat d’òptiques com la salut, fisiologia, qualitat de vida, nutrició, prevenció de lesions, psicologia, biomecànica, preparació física, dopatge, patrocinis, modalitats (Trail, carreres solidàries, etc.), didàctica, perfil sociològic, mitjans de comunicació, calçat, inclusió social, aplicacions mòbils o impacte econòmic i turisme esportiu.

CAC

Professor López Piñero, 7
46013 Valencia