Cinema
Martes 28/1 de 2020   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
1.5/2.5€

ERMANNO OLMI. Itàlia. 2009. V.O.S.VALENCIÀ*. Color. 78′. 35 mm.
Amb: Ampello Bucci, Maurizio Gelati, Carlo Petrini, Pier Paolo Poggio, Marco Rizzone, Aldo Schiavone, Vandana Shiva, Angelo Vescovi.
Ermanno Olmi filma la reunió internacional de la xarxa Terra Madre en 2006 i acompanya alguns dels seus participants en les seues terres d’origen durant dos anys en un documental que analitza la importància del moviment Slow Food com a possible solució als problemes mundials del canvi climàtic i la fam.
> “En la reunió de Terra Madre a Torí vaig reconéixer als llauradors que vivien al meu poble quan era menut. Les seues cares s’assemblen, sense importar de quin racó del món vinguen. En aqueixes cares vaig poder veure les mateixes marques, les que et recorden el paisatge dels camps llaurats, les fileres d’arbres, les pastures. Hui aqueix món està assetjat per les grans empreses, que només apunten als guanys. Els llauradors també volen obtindre guanys, però la seua inclinació a la terra també és un acte d’amor: aquest sentiment alberga el respecte per la natura “. ERMANNO OLMI

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia