agenda_1167
Exposicions
Del jue 14/4 al dom 29/5 de 2016

(Extramurs)
Entrada libre

El Botànic presenta “Terra Cultivable”, el projecte pictòric d’Enric Ruiz  que ens traslladarà fins als núvols de la seua ment per gaudir d’una magnífica vista cenital de l’Horta valenciana.

Un privilegiat hàbitat del nostre territori que mistura cultura, tradició i natura, i que no ha rebut el tractament que mereixia durant els darrers anys. Així ara Ruiz, catedràtic de dibuix i doctor en Belles Arts, li vol retre homenatge però des d’un altre punt de vista, l’aeri.

Més de 30 obres pictòriques de tècnica mixta que destacaran la distribució parcel·lària del cultiu i el traçat del regadiu i dels camins des d’un punt de vista artístic, mitjançant un món de textures i colors amb efecte collage d’una qualitat que impressiona a primera vista.  

Però sense oblidar la part de denuncia sobre l’estat de l’Horta valenciana, el nostre patrimoni, aquest territori minifundista que ompli de riquesa vegetal i històrica l’epidermis de la terra.   

Ens uns moments tan crítics com els que vivim a hores d’ara, en que l’ocupació paisatgística ha esdevingut la justificación d’una part substancial de l’economia, a ventada tan alegremente com insensatamente des de les institucions, convertint-se en una mena de cató del que no s’havia de fer, en un tempas en què les infraestructuras tampoc ho justifiquen tot atés l’impacte brutal sobre el medi rural, creadors plàstics com Enric Ruiz incideixen críticamente des de les seues primmirades talaies d’observadors i el primorós domini de la composició, de la tècnica i del color en aquest punt d’inflexió en què es troba l’home i la terra.

Albert Ferrer, Universitat de València

Extramurs