Tentativa-and-guests-teatre-el-musical-3
Escénicas
Domingo 28/2 de 2016   19.00
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
6€

La companyia valenciana de dansa Los que quedan organitzen per tercera vegada el seu taller participatiu Tentativa & Guests. Una experiència oberta a col·lectius socials que aquesta vegada porta la dansa contemporània a la gent gran. Es tracta de treballar amb un grup de no professionals, persones de més de seixanta anys que van a acostar-se a la dansa i participen en assajos per preparar una actuació. El projecte culminarà el 28 de febrer a l’escenari del Teatre El Musical, amb una mostra pública, un espectacle realitzat pels participants.

Los que quedan ja han abordat a València dos fases d’este projecte: la primera va ser amb un grup d’adults i es va mostrar en 2014 a l’Espacio Inestable, la segona es va realitzar amb alumnes de l’institut Isabel de Villena i es va estrenar a Las Naves a 2015.

Tentativa & Guests aborda en este cas conceptualment la història de la dansa i la seua vinculació amb les biografies dels participants. Mitjançant un exercici de memòria, els participants intentaran recordar els llocs on han ballat, les persones amb les que han ballat, els temes musicals que han ballat. I així, al mateix temps que estos records es representen en imatges i so, els cossos ballaran al so de grans èxits que formen part de les seues vides i d’una memòria col·lectiva.

Un treball experimental que qüestiona la definició de dansa i s’acosta a la tercera edat, un grup social oblidat i gairebé inexistent en l’àmbit de la dansa contemporània. Lluny de la idea de cossos joves, virtuosos i atlètics, este taller vol ser un espai de trobada on experimentar de primera mà amb el propi cos i la seua relació amb els altres a través del moviment.

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia