Expo El Temps suspes
Exposicions
Del mar 4/5 al vie 3/9 de 2021
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha presentat aquest matí l’exposició ‘El temps suspés: els camps per a persones refugiades palestines al Líban’, del fotoperiodista valencià Germán Caballero, comissariada pel professor i doctor Jorge Ramos Tolosa i produïda per la Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura. En aquesta exposició, que es podrà visitar entre el 4 de maig i el 3 de setembre, es pretén acostar la realitat de la població, majoritàriament palestina però també siriana, que viu als camps destinats a persones refugiades palestines al Líban des de 1948 i que encara perduren en l’actualitat.

La mostra, que està exposada a la Sala Oberta, reuneix prop d’un centenar de fotografies preses en dos moments temporals molt diferents: setembre de 2019 i setembre de 2020, ja en un món pandèmic. L’exposició aborda diversos aspectes com l’accés a l’aigua potable, la sanitat, la igualtat de gènere, l’habitatge, la infància, la joventut, les persones majors, als quals se’ls suma la pandèmia i la crisi econòmica derivada d’aquesta, amb la qual han de conviure-hi una població majoritàriament palestina, i també la siriana.

A més a més, a la Sala també es projecta un documental curt amb testimoniatges d’habitants dels camps gravat per Germán Caballero i realitzat per David Segarra. La proposta té com a eix principal l’exposició fotogràfica del fotoperiodista Germán Caballero, però també inclou un programa ampli amb taules redones i projeccions de pel·lícules i documentals sobre el tema. Sobre l’exposició s’ha realitzat un catàleg molt acurat en el qual han participat, a més de la Universitat de València, Germán Cavaller i Jorge Ramos, l’especialista Salam Zahran del Centre de Drets Humans de la Universitat Àrab de Beirut i la periodista i refugiada palestina Raguen Sukkar.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia