Altres
Lunes 12/3 de 2018   09.30
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)

El Projecte Singa pretén facilitar la convivència entre la població gitana i la no gitana del Cabanyal i zones properes, a través de la música i prenent com a referència a l’alumnat dels col·legis del barri. A través de la música, es busca desfer prejudicis habituals i fomentar un altre tipus de relacions.

Per a això, Projecte Singa i Fundació Secretariat Gitano han organitzat en Las Naves una jornada per conèixer la història, característiques, peculiaritats i costums d’aquesta ètnia. A més, hi haurà una exposició de caràtules dibuixades per alumnes i alumnes dels quatre col·legis que participen aquest any (Cavite, Serrería, 9 d’Octubre i San José de Calasanz) que podran ser votades pel públic que ho desitge. Amb el dibuix o dibuixos més votats es confeccionarà la carátula del CD que els centres estan gravant a partir del concert de el  curs passat, titulat ‘Temps de rock’.

El projecte Singa va començar durant el curs escolar 2007-2008, en el qual es va realitzar per primera vegada un concert a el centre Santiago Apòstol entre xiquets, xiquetes  i mestres. Després de l’exitosa experiència es va decidir obrir-la a altres centres propers i, d’aquesta forma, es va començar a crear la filosofia principal del projecte. Des d’aquest curs han col·laborat amb el Santiago Apòstol, el col·legi San Pedro, Cavite, San José de Calasanz, Nuestra Señora del Carmen, l’IES “El Cabanyal” i l’IES “San Vicente Ferrer”, el CEED, Serrería i el 9 d’octubre de Tavernes Blanques. S’han dut a terme concerts de bandes sonores, música religiosa, un concert de rock en anglès, un altre de rock en castellà i diversos concerts de flamenc.

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia