Confèrencia-Debat
Martes 5/12 de 2017   10.00
Rectorat
Valencia (Universitats)
Entrada libre

En la vespra de l’aniversari de la Constitució i amb l’actualitat del conflicte català, la Universitat de València i el diari Levante-EMV organitzen demà dimarts, 5 de desembre, un debat sobre l’oportunitat, o no, de modificar la Constitució. L’acte tindrà lloc a l’edifici de Rectorat (10 hores) i s’emmarca en el programa d’activitats de Claustre Obert, que promou el periòdic i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat.

La taula redona titulada ‘És el moment de reformar la Constitució? reunirà a cinc professors universitaris: el professor de la Universitat de València, jurista i polític valencià Vicente Garrido Mayol; el catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València i director de la Càtedra Jean Monnet sobre institucions polítiques de la Unió Europea en la institució, Roberto Viciano Pastor; Rosario García Mahamut, catedràtica de Dret Constitucional, directora del Departament de Dret Públic de la Universitat Jaume i exdirectora general de Política Interior en el Ministeri de l’Interior; el jurista, polític i professor de la Universitat d’Alacant, José Asensi Sabater i la catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de València, Remedio Sánchez Ferriz.

La Constitució de 1978 solament ha sigut retocada en dues ocasions (1992 i 2011) per acord dels grans partits i sense referèndum. El conflicte català ha posat en evidència algunes llacunes de la Carta Magna. En aquest context, es planteja aquest debat. Fins a quin punt és útil la Constitució, com ha d’afrontar-se la seua reforma i ha d’existir un consens previ entre les forces polítiques seran algunes de les qüestions de partida d’aquest debat que estarà moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño i el director del Levante-EMV, Julio Monreal.

Rectorat Universitats

Blasco Ibáñez, 13
46010 Valencia