Cinema
Sábado 20/3 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

DJ 18 MAR / 18:00H
DS 20 MAR / 18:00H

Tate (Cap. 4): The Mary Hardin Story
IDA LUPINO. EUA. 1960. V.O.S.CAST. B/N. 24′. DCP.
Int. David McLean, Julia Adams, Mort Mills, James Bell, Chris Alcaide.
Tate és una sèrie de l’Oest emesa en 1960 en l’NBC. El seu protagonista és un vidu que, després de molts anys absent i amb un braç immòbil a causa d’una ferida de guerra, torna al seu poble per a ajudar al marshall. En l’episodi 4, una viuda contracta els serveis de Tate per a protegir-la a ella i al seu fill de dos lladres que volen arrabassar-los les seues terres.

El bígamo
The Bigamist
IDA LUPINO. EUA. 1953. V.O.S.CAST. B/N. 80′. DCP.
Int. Edmond O’Brien, Ida Lupino, Joan Fontaine, Edmund Gween.
Un comercial de San Francisco assisteix amb la seua esposa a una visita amb l’objectiu de sol·licitar l’adopció d’un xiquet. En realitzar-se les preceptives investigacions sobre els pares, el responsable de l’agència d’adopció sospita que el marit amaga alguna cosa.
> La pel·lícula té un títol bastant explícit, així que pots imaginar que la història va d’un americà mitjà que té dos famílies. Això de tindre una amant ja estava molt vist, però el tema de la bigàmia podria haver derivat en un tractament sensacionalista. No obstant això, el to de la pel·lícula és d’allò més contingut; Lupino mai jutja els seus personatges i intenta entendre fins a les seues motivacions més covardes.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia