Tallers
Sábado 18/9 de 2021   11.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

 

Es pot dir que la història de l’horta valenciana d’aquests dos últims segles és plural, i en aquest aspecte l’aparició a mitjan segle XIX a Meliana de la fàbrica de ceràmica Nolla, enmig d’un entorn paisatgístic i social agrícola, representa un bon exemple d’això. Va aportar treball a gran part de la població local, modificant hàbits socials de l’època, així com el propi paisatge. Fins i tot va proporcionar a la comarca de l’Horta Nord un reconeixement internacional

La ceràmica Nolla és la primera ceràmica d’altes prestacions produïda a Espanya. A partir de petites tessel·les gométricas de gres, es conformaven complexes composicions a manera de mosaic. El seu èxit va traspassar fronteres, arribant a Cuba o Filipines, i per descomptat va passar a formar part de les edificacions més modernistes de la ciutat de València.

Et convidem a conèixer millor el mosaic Nolla mitjançant un joc que et permetrà descobrir els dissenys de la històrica empresa Nolla. Utilitzant peces de colors, podràs recompondre els motius geomètrics dels catàlegs o inventar les teves pròpies composicions. Aquesta experiència et permetrà familiaritzar-te amb aquest patrimoni valencià de gran valor.Es tracta d’un kit en l’interior del qual es troba el material necessari per a compondre una reproducció d’un mosaic Nolla. Peces pintades a mà dins d’una bossa de roba de fabricació valenciana destaquen la qualitat del producte.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia