agenda_1867
Tallers
Domingo 6/6 de 2021   11.30
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L’ENTRADA AL JARDÍ, PRÈVIA INSCRIPCIÓ
DIA: 6 JUNY 2021
LLOC: Horta del Jardí Botànic
HORARI: Hi hauran diferents sessions, a les 10.30, 11.30 i 12.30 h, amb una duració d’una hora cadascuna.
DIRIGIT A: públic familiar
INSCRIPCIÓ: l’activitat és gratuïta abonant l’entrada al Jardí, però l’aforament és reduït i cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es i indicant: nom, i cognoms de les persones que voleu participar (fins a un màxim de 6 per reserva), la sessió en la que esteu interessats i un telèfon de contacte.

DESCRIPCIÓ
El Botànic pel medi ambient culminarà el pròxim diumenge 6 de juny amb un taller molt especial al voltant del racó més sucós del Jardí, l’horta. Una activitat gratuïta amb l’entrada al Botànic en col·laboració amb València Canvia pel Clima.
I és que enguany aquesta iniciativa, promoguda des del Servei d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València i la Fundació València Clima i Energia, donarà suport a la campanya Menja bé i salva el clima, que es desenvoluparà als mercats municipals durant la primera setmana de juny a fi de potenciar l’alimentació de proximitat, els productes de temporada i la sobirania alimentària, entre altres. Així, des del Jardí Botànic volem sumar-nos a aquesta tasca amb un taller d’horts urbans per gaudir en família. Per una banda, mitjançant una visita guiada per l’horta del Jardí, us contarem del projecte agroecològic que hem desenvolupat en col·laboració amb Llavors d’ací, destacant la importància d’espais com aquests per conservar el nostre patrimoni vegetal agrícola i comestible, i de la seua relació amb una alimentació saludable i sostenible.

Per altra, us iniciarem en les tasques dels hortolans i hortolanes, i us explicarem com es desenvolupen els cultius, els tipus de substrats i de llavors que podem trobar, la importància de les estacions i el clima, i quines parts a nivell botànic es mengen en cada cas, entre altres coses. I per acabar realitzarem una xicoteta pràctica amb planters i receptacles de torba premsada que us podreu emportar a casa per iniciar el vostre propi hort urbà. A més a més, eixe dia comptarem també amb un punt d’informació a l’horta de València canvia pel clima per a conscienciar sobre la importància de l’alimentació en la conservació del clima.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia