PHILLIP CORNER
Exposicions
Del jue 12/4 al dom 6/5 de 2018
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

ENSEMS és el festival espanyol més antic entre els dedicats a la música contemporània i d’avantguarda i ha tingut un paper molt destacat en el context nacional i internacional. El festival ha estrenat a Espanya obres de Cage, Carter, Dusapin, Feldman, Ferneyhough, Henze, Hindemith, Lachenmann, Nono, Penderecki, Saariaho, Hilda Paredes, Leo Brower, Scelsi, Sciarrino i Xenakis, entre altres, i ha oferit estrenes absolutes de la majoria dels compositors espanyols i valencians de l’òrbita contemporània. Així mateix, ha convocat sobre els seus escenaris grups i solistes tan destacats como l’Arditti String Quartet, Les Percussions de Strasbourg, Stefano Scodanibbio, Terry Riley, Gavin Bryars, Renaud Capuçon, Quatuor Diotima, Francesco Tristano, Roberto Fabbriciani, Alva Noto o The Hilliard Ensemble, al costat d’un bon nombre d’intèrprets valencians o de la resta de l’Estat.
En els seus quaranta anys d’existència ENSEMS ha sigut el catalitzador imprescindible de la música contemporània a la nostra ciutat, al llarg dels quals ha sabut construir un públic apassionat, intergeneracional i heterogeni. La seua organització, privada al principi i després pública, ha recaigut en l’historiador de la música Pep Ruvira i els compositors Llorenç Barber, Rafael Mira, César Cano, Joan Cerveró i Voro García, que dirigirà la pròxima edició d’aquest any 2018.

L’exposició Ensems. Quaranta anys amb la música contemporània pretén donar compte de la trajectòria del festival a través d’una selecció de cartells, fotografies, partitures, programes de mà, publicacions i enregistraments sonors i audiovisuals, entre altres documents, procedents de col·leccions públiques i privades. Pel que es refereix a l’autoria d’aquests documents, destaca el primer cartell del festival, obra de Nacho Criado, així com també la presència de dones tant en la fotografia (Concha Prada, Esther Cidoncha, Maque Falgás, Tania Castro, Paula Felipe), com en la comunicació gràfica (Nines Palau, Marisa Gallén).

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia