Cinema
Jueves 11/3 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

Després de l’èxit de Los olvidados, la carrera de Buñuel prossegueix pels terrenys del melodrama, el gènere per excel·lència del cine mexicà dels anys cinquanta. El cineasta aragonés va reconéixer en més d’una ocasió que va filmar les pel·lícules d’aqueixos anys per a poder menjar, encara que en la majoria d’elles sí que es perceben les seues marques autorals. És el cas de Susana i La hija del engaño que, com succeïa en El gran calavera, no acaben de subvertir les convencions melodramàtiques, però sí que introdueixen cert distanciament a través de l’humor i l’excés.

DJ 11 MAR / 18:00H
DG 14 MAR / 18:00H
Susana (Demonio y carne)
LUIS BUÑUEL. Mèxic. 1950. B/N. 82′. DCP.
Int. Fernando Soler, Rosita Quintana, Víctor Manuel Mendoza, Matile Palou, María Gentil, Luis López Mendoza.
La jove Susana es debat en la cel·la d’un correccional demanant a Déu un miracle que l’allibere del seu tancament. La reixa de la finestra cedeix permetent-li escapar i arribar a la hisenda de Don Guadalupe, on aquest viu en patriarcal harmonia. Allí és rebuda com un membre més de la família per donya Carmen, el seu fill Alberto, la serventa Felisa i el caporal Jesús.
> A base d’ironia i misogínia, Buñuel porta el melodrama clàssic mexicà al seu terreny, en el qual el sexe sempre ocupa un lloc preeminent com a motor de les passions humanes.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia