Confèrencia-Debat
Jueves 13/12 de 2018   19.30
Museu de les Ciències (CAC)
Valencia (Quatre Carreres)
Entrada libre

Conferencia “Supernoves: crònica d’una mort anunciada” dins del cicle d’Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 30 de gener de 2018 en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciéncies.

Les explosions estel·lars són importants fenòmens còsmics per diverses raons. En primer lloc, donen origen a, pràcticament, tots els elements químics de l’univers i, per tant, del sistema solar i de la pròpia Terra: som ‘pols d’estreles’. A més, les explosions de supernoves són crucials per a impulsar la formació de noves generacions d’estreles, així com per a la dinàmica de les galàxies.

La doctora Margarita Hernanz Carbó tractarà, en la seua conferència, el cicle estel·lar – origen, vida i mort de les estreles – i ens mostrarà en particular com les observacions a altes energies des de satèl·lits de rajos X i gamma faciliten la comprensió de les supernoves.

A continuació, es realitzarà una observació astronòmica de Lluna creixent i Mart a càrrec de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA).

Museu de les Ciències (CAC) Quatre Carreres

Profesor López Piñero, 7
46013 Valencia