Música
Sábado 21/12 de 2019   20.00
Casal Jove del Port
Valencia (Zona + Alla…)
Entrada libre

Sonora, el circuit de la música valenciana organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), desembarcarà al Casal Jove del Port de Sagunt demà dissabte, 21 de desembre. En aquesta ocasió, el públic podrà gaudir d’una nit dedicada als ritmes urbans i el rap amb les actuacions de Frida, Prozak Soup i JazzWoman.

Nascuda a València l’any 2013, Frida va començar la seua trajectòria com una formació clàssica de hip hop: dos MCs (Tom i J. Winston) i un Dj. Després d’editar dues maquetes –Free Rap (2013) i Neologismes(2014)- en estiu del 2016 van presentar el videoclip de la cançó “La recepta”, on el projecte es transformava amb les incorporacions de guitarra, baix, bateria i teclats. Així mateix, van abraçar nous ritmes com el reggae, el soul o el funk. Guanyadors del certamen Sona la Dipu 2017, en gener de l’any següent van publicar el seu debut, Gegants. L’àlbum va ser nominat com a millor disc de fusió, mestissatge i urbana en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. L’actuació de Frida al Port de Sagunt servirà per tancar la gira i una etapa de dos anys. Així, la banda ha anunciat una parada indefinida amb la intenció de preparar nou material.

D’altra banda, Prozak Soup és una formació de la Safor que combina l’electrònica amb instruments convencionals per oferir una proposta contundent i trencadora dins del panorama musical valencià. La seua barreja estilística -milenialcore, electroanime i psicomàquina- i les seues lletres agredolces s’han plasmat en quatre discs: Imbècil (Mésdemil, 2014), Bang! (Maldito Records, 2016); Very Empastre (2017); i el recent Blablabla (Halley Records, 2019). A més, van retre homenatge a Franco Battiatoamb els singles “Voldria veure’t dansar” i “Bandera blanca”. Al llarg de la seua trajectòria han actuat en esdeveniments com el Festivern, Feslloch, Gazpatxo Rock, Festardor, ViñaRock i Shikillo. “L’empastre de sempre” va ser nominat com a millor vídeo musical en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

Per últim, JazzWoman és una rapera de València formada com a saxofonista al conservatori i a les xarangues. Tanmateix, va trobar en el hip hop el seu camí per a lluitar contra les injustícies i el masclisme. És membre del col·lectiu Periferia Norte, amb el qual va enregistrar els vídeos de les seues primeres creacions: “Veneno”, “Del ghetto” o “Nano”, entre d’altres. Posteriorment, en maig del 2018, va veure la llum el seu primer llarga durada, Bagheera, on va introduir trap, reggaeton i ritmes tropicals i que ha presentat en més de cinquanta actuacions. Al llarg de la seua trajectòria també ha format part del grup Machete en Boca i ha col·laborat amb Tesa, Tremenda Jauría i Zoo, amb els quals va enregistrar el tema “Cançons d’ofrena” i van compartir escenari al Concert de Benvinguda de la Universitat de València i al Sant Jordi Club de Barcelona els passats mesos d’octubre i novembre.

Casal Jove del Port Zona + Alla…

Calle Vent de Marinada, s/n - Puerto de Sagunto
46520 Valencia