Confèrencia-Debat
Miércoles 28/4 de 2021   19.00
Online
Online (Altres)
Entrada libre

El col·lectiu Alumni UV organitza en abril una nova videoconferència en el marc del programa gratuït Alumni Comparteix, en aquesta ocasió, dedicada a descobrir el patrimoni valencià ocult. Ho farà de la mà del professor i periodista cultural i festiu, l’Alumni Enrique Collado, qui presentarà el seu projecte cultural multimèdia ‘Som Patrimoni’. El webinar, que se celebrarà el pròxim dia 28 (dimecres) a les 18 hores, és d’accés gratuït amb inscripció prèvia.

L’objectiu del projecte audiovisual ‘Som Patrimoni’ és visibilitzar el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana en tots els seus vessants, però centrant-se sobretot en les festivitats i els rituals que formen part de l’imaginari col·lectiu valencià i que compten amb un rellevant valor cultural per la seua tradició i repercussió social, econòmica i turística.

Dins d’aquest patrimoni destaquen festivitats importants i, en canvi, poc conegudes pel gran públic, com ara la Maderada de Cofrents, la Dansa Guerrera de Todolella, els Moros i Cristians de Biar o la Festa de les Carasses de Petrer.

I és que, iniciatives com el projecte ‘Som Patrimoni’ no perden de vista que el patrimoni cultural valencià “està format per béns mobles i immobles, així com per béns immaterials del patrimoni etnològic, les creacions, les pràctiques i els coneixements de la cultura tradicional valenciana”, subratlla Enrique Collado, qui també recorda que són igualment patrimoni cultural “les manifestacions musicals, artístiques, gastronòmiques o de l’oci, i especialment aquelles que han emprat la transmissió oral i que potencien l’ús de la llengua pròpia”.

Enrique Collado Belda es dedica al periodisme cultural i festiu des de l’any 1987 de forma aficionada. Ha dirigit el projecte audiovisual ‘Som Patrimoni’, dedicat a la difusió de les festes, la cultura i les tradicions valencianes, i actualment és professor en el Laboratori d’Anàlisis Clínics de l’IES Tierno Galván de Montcada. És doctor en Farmàcia per la Universitat de València i doctor en Comunicació per la Universitat CEU-Cardenal Herrera.

Online Altres

Online
Online