1211_3104
Exposicions
Del jue 23/6 al sab 17/9 de 2016

(Extramurs)
Entrada libre

SALA ESTUFA FREDA. ACCÉS GRATUÏT AMB L’ENTRADA AL JARDÍ
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h.
INAUGURACIÓ: 23 juny a les 19.00h amb actuació musical.

Inspirat a la controvertida teoria evolutiva de la biòloga Lynn Margulis, sorgeix el projecte fotogràfic “Simbiogénesis” de Raquel Norte. Una mostra que ens transporta fins a un món íntim, sinestèsic, enigmàtic, sensual, però també vegetal i humit. Com un jardí privat on es revela la presencia d’allò salvatge i natural. Més enllà de l’associació entre espècies diferents per a beneficiar-se mútuament que descriu la simbiosi, la simbiogènesi proposa ademés una transferència genètica entre eixos dos organismes diferents. Nous gens que serien integrats i que a la llarga podrien donar lloc a una nova espècie tal i com proposa Margullis.

Un concepte transgressor i no molt recolzat per la comunitat científica, ja que posa en dubte la teoria de l’evolució encunyada per Darwin, però que ha captivat a aquesta fotògrafa valenciana que s’aventura a representar eixa fusió tan íntima i plena d’erotisme de forma simbòlica entre dues espècies que fins ara sembla que no han practicat la simbiogènesi, les plantes i els humans. Una exposició amb més de 30 imatges impactants i sensorials que ens conviden a imaginar com serien eixos nous éssers resultants mitjançant efectes òptics i escenes evocadores de gran bellesa. “… las especies se juntan, se fusionan y construyen nuevos seres que vuelven a empezar…”. Una idea que sorgeix a l’EASD, com a projecte final fotogràfic de Norte i que ara, motivada per les infinites possibilitats que brollen a la seua ment, l’ha deixat créixer i expandir-se a l’Estufa Freda del Botànic com si de una nova espècie d’enfiladissa es tractara.

Raquel Norte és una jove fotògrafa valenciana que no es lleva la càmera de damunt des de que va decidir estudiar fotografía als 16 anys. Amant infidel d’allò analògic, no té normes fixes, li agrada que tot transcórrega com la vida mateixa i sense deixar de disparar captar el moment en el qual tot encaixa. Li interessen els paisatges industrials, la llum ambiente i els cactus. Li apassiona experimentar amb la càmera i veure el “.. que passaria si ..” Actualment treballa com a fotògrafa d’interiorisme.

Extramurs