Confèrencia-Debat
Jueves 21/11 de 2019   19.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)

El Jardí Botànic de la Universitat de València s’uneix a la celebració de la Setmana de la Ciència, amb diverses activitats divulgatives i una jornada de portes obertes amb visites guiades i tallers. Es tracta així de mostrar tant la tasca que es fa de conservació de plantes vives en el jardí exterior com de preservació de la biodiversitat vegetal que es realitza des de l’edifici d’investigació.
A través de diversos vídeos, que es llançaran al llarg de la setmana en xarxes socials, es donarà a conèixer la recerca i la tasca de suport a aquesta que es fa des d’instal·lacions com l’Herbari o el Banc de germoplasma. Així, vos mostrarem algunes persones que passen la seua jornada al nostre edifici d’investigació, per saber qui son, què fan, per què és important i què els apassiona de la seua feina, com Pilar Soriano, Javier Fabado, Isabel Martínez-Nieto i Josep A. Rosselló. Els vídeos, sota el lema “Un Jardí de ciència”, són la mostra que un jardí botànic no es nodreix només de les col·leccions que tenim el gust de gaudir quan passegem per ell.
A més, el dijous 21 el director del Jardí Botànic, Jaime Güemes, farà una xarrada divulgativa que ens acostarà a la necessitat de preservar la flora tenint en compte aspectes com la cada vegada major implicació de la ciutadania i el context actual de canvi climàtic. I això perquè si aprofundim en la conservació descobrim que no és, ni de bon tros, un tema senzill, donat que hi ha molts agents que participen i molts vessants des de les quals abordar-la. Finalment, diumenge el Botànic obrirà les seues portes amb entrada lliure i visites guiades gratuïtes, tant al jardí com a les exposicions que actualment poden veure’s ‘Protegida flora’ i ‘Microreserves des de l’aire’. Els més menuts també podran apuntar-se a les visites guiades infantils i a un taller de plantes aromàtiques, a càrrec del Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic. En definitiva, una setmana per a reivindicar i mostrar la importància de preservar la biodiversitat vegetal.
Des de ja fa uns anys, durant el mes de novembre nombroses institucions celebren la Setmana de la Ciència i la Tecnologia. Un esdeveniment de divulgació científica que pretén acostar la ciència al públic de totes les edats, involucrant-los en la tasca que realitzen i fomentant vocacions científiques, sobretot en els més menuts.

Programació:

De dilluns a divendres. Llançament a les xarxes socials dels vídeos “Un Jardí de ciència”.

Dijous, 21 de novembre. Xarrada divulgativa ‘Conservació de flora: per què, qui i com’ a càrrec de Jaime Güemes, director del Jardí Botànic de la Universitat de València i especialista en botànica sistemàtica i preservació de flora. 19 h. Sala Hort de Tramoieres. Accés lliure, aforament limitat.

Diumenge, 24 de novembre

10 – 18 h. Jornada de portes obertes amb entrada gratuïta

11, 12 i 13 h. Visites guiades gratuïtes a les col·leccions vegetals i hivernacles del Jardí. També es visitaran les dues exposicions que s’exhibeixen actualment:

ü ‘Protegida flora. 25 anys de Microreserves de Flora valenciana’, a la sala Hort de Tramoieres, que ens acosta a aquests espais protegits a través d’una figura de preservació mediambiental amb origen valencià i que ha estat replicada a altres llocs d’Espanya i d’Europa.

ü ‘Microreserves des de l’aire’, a l’Estufa Freda, mostra imatges obtingudes amb drons que aporten una visió inèdita i privilegiada d’aquestes àrees, sovint localitzades en llocs recòndits i poc accessibles.

La durada de les visites guiades serà de 2 hores aproximadament, no tenen inscripció prèvia i s’accedirà a elles per ordre d’arribada fins a completar aforament.

11’30 i 12’30 h. Visites guiades amb taller per a famílies amb xiquets i xiquetes (a partir de 4 anys). La visita i el taller tindran una durada d’1 hora, entre les dues activitats, no tenen inscripció prèvia i s’accedirà a elles per ordre d’arribada fins a completar aforament (hi haurà possibilitat de fer dos grups a cada sessió).

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia