Confèrencia-Debat
Martes 2/11 de 2021   18.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El professor Santiago Carbó, catedràtic d’Economia a la Universitat de Granada i director d’Estudis Financers de la Fundació FUNCAS, participarà en la pròxima conferència de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, organitzada en el marc de la programació del Vicerectorat de Cultura i Esport, per tal d’analitzar l’impacte de la pandèmia per la covid-19 en la política monetària europea i les seues perspectives de futur. Serà dimarts, 2 de novembre, a les 18 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

L’activitat, de caràcter presencial, forma part del cicle ‘Les raons d’Europa’, a càrrec del Centre de Documentació Europea UV-Fundació General UV que dirigeix el professor de la Universitat de València Cecilio Tamarit, i compta amb la col·laboració del Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització.

Amb el títol ‘La política monetària del Banc Central Europeu: impacte de la covid-19 i perspectives futures’, Santiago Carbó impartirà una conferència que recorrerà la història de la política monetària europea des de principis de segle, amb els atemptats de l’11S, fins a la pandèmia de la covid-19; i analitzarà les mesures preses pel Banc Central Europeu (BCE) davant les diferents crisis esdevingudes durant l’última dècada, el qual, en la seua opinió, “ha desenvolupat un paper fonamental en l’estabilització financera i econòmica de l’Eurozona”.

Segons apunta Carbó, l’expansió dels bancs centrals, i també del BCE, s’ha intensificat en aquest darrer període, sobretot, amb l’aparició de la pandèmia. El seu impacte és l’exemple més clar de la necessitat d’establir i prolongar mesures com ara voluminoses compres de bons, i fixar i mantindre tipus d’interés negatius o ultrareduïts.

No obstant, ara, que el pitjor de la crisi sanitària ha passat i davant la recuperació i l’apunt d’una certa inflació, el BCE pot canviar la seua estratègia, encara que ho farà lentament. Açò ha coincidit amb la publicació de la revisió de l’estratègia del BCE, que Santiago Carbó també revisarà en aquesta ponència.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia