trashh-web-e1626767563304
Escénicas | Menuts
Viernes 22/10 de 2021   18.00
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
5/6€

El 13 d’octubre arranca la sisena edició de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge a Gandia, una iniciativa de LaCasaCalba desenvolupada en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia que busca la conscienciació, mitjançant l’art, sobre la problemàtica ambiental derivada de la generació i gestió dels residus. RRRR! Festival d’art i reciclatge és un esdeveniment cultural singular ja consolidat que defensa valors rellevants per a la societat actual envers el mediambient amb un enfocament lúdic, educatiu, creatiu i participatiu que suposa un dels seus majors atractius.

Enguany és l’edició més ambiciosa de totes. Per una banda, la producció pròpia del festival ‘Pull & Play Project’ de la Companyia Sonora ha estat seleccionada en el programa Art for Change de la Fundació La Caixa, entre més de 300 propostes d’àmbit estatal presentades, i serà desenvolupada amb la participació directa de l’Associació de Persones Sordes de Gandia ‘La Safor’ (APESORGA). Per l’altra banda, van a participar artistes de prestigi internacional com ara els holandesos residents a Chelva Bosch & Simons o el músic valencià Llorenç Barber, un dels màxims exponents de l’art sonor des de fa més de 50 anys.

El festival es durà a terme del 13 al 28 d’octubre al Teatre del Raval de Gandia amb un munt d’activitats diverses. Entre setmana, pels matins, es programaran activitats per a grups escolars i per les vesprades, altres més reflexives, com ara xarrades, exposicions i projeccions de documentals. El cap de setmana es concentrarà la major part de les propostes.

La programació de 2021 està pensada al voltant de dues idees: el d’una corda polsada que activa un mecanisme que sona i, en segon lloc, el contrast de sentits, allò que se sent o no se sent; allò que es veu o no es veu; etc.

L’RRRR! Festival presenta una variada mostra de manifestacions d’arts en viu, totes lligades pel fil temàtic i/o estètic del reciclatge. A més a més, afavoreix especialment artistes autòctons que connecten amb les tendències artístiques més contemporànies, esperonant així la cultura local i de proximitat. Oferix, doncs, qualitat i innovació artística amb valors socials i ambientals. D’altra banda, RRRR! té una clara vocació educativa amb activitats pensades per a un públic escolar i familiar: espectacles innovadors, xarrades divulgatives, jocs i instal·lacions divertides, activitats per a adults i per a compartir en família i amb l’escola.

La major part de les activitats del festival són d’accés lliure i gratuït. Les entrades per als espectacles de pagament es poden comprar a la mateixa web del festival www.rrrrfestival.org on es pot trobar també tota la informació sobre la present edició.

El festival està organitzat per LaCasaCalba en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i compta amb el suport de la Diputació de València, Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura, Turisme Comunitat Valenciana, Mediterranew Musix, Ecoembes i el Teatre del Raval Gandia. La programació estarà subjecta a la situació sanitària i es garantirà en tot moment el compliment de les mesures recomanades per les autoritats.

Teatre: ‘Trashhhh!!!’. Cia Zero en conducta.

Data: En obert, els dies 15, 16, 22 i 23 d’octubre. També en campanya escolar, del 13 al 28 d’octubre (més informació, a la web https://anemalraval.org/).  Tots els públics.

Lloc: Teatre del Raval (primera planta).

Preu: Entrada: 5€ anticipada / 6€ taquilla. Abonament dos espectacles (‘Pull&Play‘ i ‘Trashhh‘): 7€ anticipada / 8€ taquilla

Comptarem amb l’espectacle de titelles ‘Trashhhh!!!’ de la companyia catalana Zero en conducta, elaborat amb envasos i una bossa de fem. Un espectacle de manipulació d’objectes que posa en evidència un bonic missatge implícit: la màgia està, fins i tot, en les coses que la gent tira.

 

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía