acuatica-1-test-acuatica-IV-C-scaled-e1624611715364
Exposicions
Del mie 13/10 al jue 28/10 de 2021
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
Entrada libre

El 13 d’octubre arranca la sisena edició de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge a Gandia, una iniciativa de LaCasaCalba desenvolupada en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia que busca la conscienciació, mitjançant l’art, sobre la problemàtica ambiental derivada de la generació i gestió dels residus. RRRR! Festival d’art i reciclatge és un esdeveniment cultural singular ja consolidat que defensa valors rellevants per a la societat actual envers el mediambient amb un enfocament lúdic, educatiu, creatiu i participatiu que suposa un dels seus majors atractius.

Enguany és l’edició més ambiciosa de totes. Per una banda, la producció pròpia del festival ‘Pull & Play Project’ de la Companyia Sonora ha estat seleccionada en el programa Art for Change de la Fundació La Caixa, entre més de 300 propostes d’àmbit estatal presentades, i serà desenvolupada amb la participació directa de l’Associació de Persones Sordes de Gandia ‘La Safor’ (APESORGA). Per l’altra banda, van a participar artistes de prestigi internacional com ara els holandesos residents a Chelva Bosch & Simons o el músic valencià Llorenç Barber, un dels màxims exponents de l’art sonor des de fa més de 50 anys.

El festival es durà a terme del 13 al 28 d’octubre al Teatre del Raval de Gandia amb un munt d’activitats diverses. Entre setmana, pels matins, es programaran activitats per a grups escolars i per les vesprades, altres més reflexives, com ara xarrades, exposicions i projeccions de documentals. El cap de setmana es concentrarà la major part de les propostes.

La programació de 2021 està pensada al voltant de dues idees: el d’una corda polsada que activa un mecanisme que sona i, en segon lloc, el contrast de sentits, allò que se sent o no se sent; allò que es veu o no es veu; etc.

L’RRRR! Festival presenta una variada mostra de manifestacions d’arts en viu, totes lligades pel fil temàtic i/o estètic del reciclatge. A més a més, afavoreix especialment artistes autòctons que connecten amb les tendències artístiques més contemporànies, esperonant així la cultura local i de proximitat. Oferix, doncs, qualitat i innovació artística amb valors socials i ambientals. D’altra banda, RRRR! té una clara vocació educativa amb activitats pensades per a un públic escolar i familiar: espectacles innovadors, xarrades divulgatives, jocs i instal·lacions divertides, activitats per a adults i per a compartir en família i amb l’escola.

La major part de les activitats del festival són d’accés lliure i gratuït. Les entrades per als espectacles de pagament es poden comprar a la mateixa web del festival www.rrrrfestival.org on es pot trobar també tota la informació sobre la present edició.

El festival està organitzat per LaCasaCalba en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i compta amb el suport de la Diputació de València, Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura, Turisme Comunitat Valenciana, Mediterranew Musix, Ecoembes i el Teatre del Raval Gandia. La programació estarà subjecta a la situació sanitària i es garantirà en tot moment el compliment de les mesures recomanades per les autoritats.

INSTAL·LACIÓ SONORA 

Acuática’, Bosch&Simons (Holanda)

Data: Del 13 al 28 d’octubre. Tots els públics.

Lloc: Cambra del Teatre del Raval (3er pis)

En aquesta edició comptarem amb l’exposició plàstica i sonora ‘Acuática’ dels artistes holandesos, residents a Chelva, Bosch&Simons ubicada a la cambra del teatre i que serà visitable també en campanya escolar. Aquesta instal·lació està feta amb xarxes cedides pel mestre artesà José Ferrer, del Grau de Gandia. Formarà part de l’acte inaugural del Festival coincident amb la conferència del dia 14.

 

 

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía