Captura de pantalla 2021-09-23 a las 16.55.59
Confèrencia-Debat
Jueves 14/10 de 2021   19.30
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
Entrada libre

El 13 d’octubre arranca la sisena edició de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge a Gandia, una iniciativa de LaCasaCalba desenvolupada en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia que busca la conscienciació, mitjançant l’art, sobre la problemàtica ambiental derivada de la generació i gestió dels residus. RRRR! Festival d’art i reciclatge és un esdeveniment cultural singular ja consolidat que defensa valors rellevants per a la societat actual envers el mediambient amb un enfocament lúdic, educatiu, creatiu i participatiu que suposa un dels seus majors atractius.

Enguany és l’edició més ambiciosa de totes. Per una banda, la producció pròpia del festival ‘Pull & Play Project’ de la Companyia Sonora ha estat seleccionada en el programa Art for Change de la Fundació La Caixa, entre més de 300 propostes d’àmbit estatal presentades, i serà desenvolupada amb la participació directa de l’Associació de Persones Sordes de Gandia ‘La Safor’ (APESORGA). Per l’altra banda, van a participar artistes de prestigi internacional com ara els holandesos residents a Chelva Bosch & Simons o el músic valencià Llorenç Barber, un dels màxims exponents de l’art sonor des de fa més de 50 anys.

El festival es durà a terme del 13 al 28 d’octubre al Teatre del Raval de Gandia amb un munt d’activitats diverses. Entre setmana, pels matins, es programaran activitats per a grups escolars i per les vesprades, altres més reflexives, com ara xarrades, exposicions i projeccions de documentals. El cap de setmana es concentrarà la major part de les propostes.

La programació de 2021 està pensada al voltant de dues idees: el d’una corda polsada que activa un mecanisme que sona i, en segon lloc, el contrast de sentits, allò que se sent o no se sent; allò que es veu o no es veu; etc.

L’RRRR! Festival presenta una variada mostra de manifestacions d’arts en viu, totes lligades pel fil temàtic i/o estètic del reciclatge. A més a més, afavoreix especialment artistes autòctons que connecten amb les tendències artístiques més contemporànies, esperonant així la cultura local i de proximitat. Oferix, doncs, qualitat i innovació artística amb valors socials i ambientals. D’altra banda, RRRR! té una clara vocació educativa amb activitats pensades per a un públic escolar i familiar: espectacles innovadors, xarrades divulgatives, jocs i instal·lacions divertides, activitats per a adults i per a compartir en família i amb l’escola.

La major part de les activitats del festival són d’accés lliure i gratuït. Les entrades per als espectacles de pagament es poden comprar a la mateixa web del festival www.rrrrfestival.org on es pot trobar també tota la informació sobre la present edició.

El festival està organitzat per LaCasaCalba en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i compta amb el suport de la Diputació de València, Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura, Turisme Comunitat Valenciana, Mediterranew Musix, Ecoembes i el Teatre del Raval Gandia. La programació estarà subjecta a la situació sanitària i es garantirà en tot moment el compliment de les mesures recomanades per les autoritats.

CONFERÈNCIA INAUGURAL.

Holobiontes en un planeta simbiótico’, a càrrec de Jorge Riechmann, filòsof, comunicador de l’ecologisme sostenible i professor de la UA de Madrid. Joves i adults.

Data. Dijous 14 d’octubre.  19h30.

Lloc: Sala principal del Teatre del Raval

La crisi ecològica-social contemporània és tan profunda que ens convida a reconsiderar els fonaments mateixos de les ideologies i el sentit comú dominant. No resultarà contraproduent la cerca de dominació sobre la naturalesa? Té sentit considerar-nos com a individus separats dels seus semblants i dels ecosistemes? L’antropocentrisme no ens està esgarriant molt? Potser podem avançar cap al que es podria dir una ‘simbioética’ per a éssers terrestres, per a Homo sapiens que de veritat decideixin assumir la condició humana en la biosfera del tercer planeta del Sistema solar.

Aquesta activitat s’inscriu al projecte ‘Humanidades ecológicas y transiciones ecosociales. Propuestas éticas, estéticas y pedagógicas para el antropoceno, PID2019-107757RB-I00’.

Jorge Riechmann. Foto: Nacho Goberna.

 

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía