Captura de pantalla 2016-04-26 a las 12.48.48
Altres
Viernes 13/5 de 2016   17.30
Teatre del Raval
Gandía (Zona + Alla…)
3/6€

RRRR! Festival es presenta com una iniciativa lúdica i participativa que convida a la conscienciació mediambiental també des de l’àmbit escolar

El Teatre del Raval de Gandia serà la seu de RRRR! Festival. Art i reciclatge que tindrà lloc del 12 al 29 de maig i que està organitzat per LaCasaCalba amb el suport de l’Ajuntament de Gandia. L’objectiu és incidir en la presa de consciència sobre la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus. Emprant el joc i l’experimentació sensorial com a eines, aquest projecte utilitza l’art des d’una perspectiva lúdica i participativa emprenent accions com la intervenció artística del Teatre del Raval a mans del performer sonor argentí Ángel Di Stefano qui, mitjançant màquines i artefactes sonors construïts per ell mateixa amb materials reciclats, donarà pas a la vessant provocadora de l’art per a tots aquells que vullguen experimentar en primera persona.
‘L’art és una ferramenta bàsica per al canvi social- afirma Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba, actual gestora del Teatre del Raval, que presenta aquest novedós projecte amb la idea de convidar anualment a un/a artista plàstic i/o sonor per desenvolupar una intervenció de reciclatge des d’on es ramificaran la resta d’accions programades. ‘Prenent com a referència el Dia Mundial del Reciclatge, que se celebra el 17 de maig, pretenem treballar durant tres setmanes oferint diverses activitats i actuacions al voltant del concepte de reciclatge i d’ací el nom del festival que representa les quatre erres del reciclatge: reduir, reutilitzar, recuperar i reciclar’- afegeix Burgos.
Tres caps de setmana amb el Raval intervingut d’art
La primera edició del festival tindrà lloc al Teatre del Raval amb activitats programades entre setmana a escolars i els caps de setmana per al públic en general. A mode d’exposició interactiva, l’artista argentí Ángel Di Stefano, flautista de formació i inventor sonor de vocació, intervindrà el Teatre del Raval amb la construcció de huit màquines sonores que estaran penjades des de la primera planta del teatre i podran ser accionades pels assistents des del pati de butaques. A més, sobre l’escenari hi haurà disposades també sis màquines sonores més i per la part de darrere, s’habilitarà un passadís que conduirà a instal·lacions cinètiques amb llum negra, les imatges de les quals es projectaran al ciclorama de l’escenari.
 ‘S’elaborarà així un itinerari a mode de circuit que cada cinc minuts anirà avançant des de les files de darrere del pati de butaques fins a la sala amb llum negra. – explica Francesc Burgos – Aquesta intervenció estarà en marxa tant per als escolars com per al públic en general’.
A més, per completar el festival es combinaran altres activitats complementàries a la intervenció del teatre com són la realització d’una actuació musical de reciclatge, diversos tallers creatius i una acció col·lectiva relacionats amb el reciclatge i dirigits pel mateix Ángel Di Stefano així com projeccions cinematogràfiques, xarrades i actuacions teatrals com ara l’espectacle Basurilla, de la companyia asturiana La sonrisa del lagarto.

12 de maig, dijous. 20h00
Inauguració amb demostració de la instal·lació sonora amb l’assistència del seu autor, Ángel Di Stéfano (Argentina). Teatre del Raval. Entrada gratuïta.

13 de maig, divendres. 17h30
Taller xaranga reciclada i fanfarria musical pel Centre Històric de Gandia. Taller dirigt per Ángel Di Stéfano. Lloc d’encontre: plaça de els Escoles Pies.
Taller gratuït. Inscripcions en info@teatreravalgandia.org

14 de maig dissabte. D’11h00 a 20h30
Programa d’activitats al Teatre del Raval
D’11h00 a 14h00: Taller ‘Sons penjats’ amb Ángel Di Stéfano
D’11h30 a 12h30: Teatre-clown: Basurilla de Cía. La Sonrisa del Lagarto (Gijón)
És sorprenent la quantitat de fem que som capaços de generar però el que és més sorprenent encara és tot el que podem fer amb tot el que ja no ens serveix i ho llancem al cub del fem. Veniu a descobrir-ho?
De 12h00 a 14h00: Taller ‘Cartó-pedra’ amb Fundació Espurna
De 12h30 a 14h00: Cinema de fira amb Santiago Estruch
14h00: Dinar al carrer. Cuina de mercat a càrrec de Fusta Orgànic (Menú: 10 € adults, 5 € xiquets. Cal reservar)
De 16h00 a 17h30: Cinema de fira amb Santiago Estruch
De 16h00 a 19h00: Taller ‘Cartó-pedra’ amb Fundació Espurna
De 17h00 a 20h30: Instal·lació Sonora Pull&Play (La Orquesta Volante) d’Ángel Di Stéfano (Argentina). Visita tocada a la instal·lació sonora de reciclatge on participaràs de la sonata col·lectiva i altres experiments audiovisuals.
De 18h00 a 20h00: Taller ‘Cara-cartó’ amb Pepa Castillo
Preus:
5-6 €, inclou l’accés a totes les activitats del festival (matí i vesprada)
3-4 €, inclou l’entrada instal·lació sonora Pull&Play (vesprada)
Venda anticipada* en OneTwoTix, Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, Teatre del Raval i Fusta Orgànic.
*Compra la teua entrada i el tiquet del dinar per anticipat i tindràs l’esmorzar gratuït.
Més informació: info@teatreravalgandia.org i tel. 962 866 532, www.teatreravalgandia.org

Teatre del Raval Zona + Alla…

San Ramón, 8
46702 Gandía