Música
Viernes 26/10 de 2018   22.30
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)

Concert Romanços de sang i fetge, de Dani Miquel.

Un concert exclusiu per a un públic adult, on els protagonistes seran els romanços que s’han anat contant de poble en poble.

De sang i fetge? I això, què és? Es tracta de romanços de cecs, de canya i corda, trobos, noticiaris.  Composicions poètiques versificades, de caràcter narratiu i de vegades també musical. En les festes i les fires dels pobles, es portaven aquestes histories de vegades dibuixades en vinyetes. Es deien “plecs de canya”, o “fil i canya”. Aquests romanços sense adonar-se’n,  es convertiren en propagadors de la nostra llengua i antecessors del tebeo i del còmic, i també dels “culebrons” d’avui en dia.

Es solien narrar magnicidis, la mort d’infants o d’algun dels progenitors. Causes com el robatori, les passions, la perversitat o la política hi eren darrere d’aquestes històries que es contaven de plaça en plaça i de poble en poble.

Acostumats a escoltar Dani Miquel cantant a un públic infantil, canvia radicalment de registre per cantar sobre morts i criminals. Vos ho aneu a perdre?

Dirigit a: Exclusivament públic adult.

Lloc: Sala Alfons el Magnànim.

Data: 26 d’octubre a les 22:30 hores.

Accés amb entrada. *Recollida d’entrades: des del dimarts anterior en el punt d’informació del Museu Valencià d’Etnologia (de 10:00 a 20:00 h) o a través d’internet.

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia