Cinema
Miércoles 21/2 de 2018   18.30
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

La Universitat de València presenta demà dimecres dia 21 de febrer el documental Revelant Blasco Ibáñez dirigit per José Ángel Montiel. L’estrena tindrà lloc a l’auditori Joan Plaça del Jardí Botànic (Carrer de Quart, 80) a les 18:30 hores.

Revelant Blasco Ibáñez és un documental –de 52 minuts de durada- de caràcter biogràfic que narra els principals fets i assoliments del personatge dins el seu context històric i revela aspectes poc o gens coneguts de l’escriptor mentre s’interroga sobre quines foren les seues motivacions essencials. Perquè… Què perseguia Blasco Ibáñez amb el seu moviment constant i la seua fortalesa proverbial: instaurar els valors de la Il·lustració a València? Una revolució política i social? Enriquir-se fabulosament? Assolir la glòria literària reservada a Cervantes, Victor Hugo, Zola i altres? Experimentar amb els avanços tecnològics i dominar noves formes d’art i comunicació? Ser el protagonista d’una vida de novel·la, de la qual es parlarà en la posteritat? Tot alhora o consecutivament? Ell va dir que de jove sols volia ser mariner. Va ser moltes coses Blasco Ibáñez, però no mariner.

El documental compta amb les intervencions de reconegut professorat, experts i investigadors com Joan Oleza, Javier Varela, Emilio Sales, Ana María Martínez, Francesc Martínez, Antonio Laguna, José Antonio Piqueras, Rosa Ana Gutiérrez, Román Gubern o Javier Lluch-Prats que aporten la seua visió del personatge.

Aquest projecte de la Universitat de València ha estat possible gràcies a totes les persones i institucions que han col·laborat, i especialment gràcies a la col·laboració prestada per la Generalitat Valenciana i la Universidad Nacional del Mar del Plata. I per mitjà de la coordinació i producció del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València han fet possible aquesta iniciativa de divulgació i reflexió sobre la vida de Vicente Blasco Ibáñez.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia