Confèrencia-Debat
Miércoles 11/4 de 2018   16.00
Facultat de Dret
Valencia (Universitats)

L’escriptora Belén Gopegui impartirà una conferència demà dimecres, 11 d’abril, en el marc del programa d’activitats del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional que organitzen l’Institut de Drets Humans i la Facultat de Dret de la Universitat de València. La conferència, que porta per títol “El resto no notado: la red en tres novelas”, tindrà lloc en l’aula 1-P20 de la Facultat de Dret a les 16.00h.

El títol procedeix de la idea, explica l’escriptora, que “gens té sentit per si solament, sinó que cada figura, estructura o situació, ha de tenir el seu fons: la resta no notada”. L’escriptura de novel·les, afegeix, és un de les maneres que tenim d’accedir a aquesta “resta no notada” del món que ens envolta. “En la xarrada abordaré la xarxa (Internet) com a figura el fons de la qual he procurat fer notar les meues tres últimes novel·les amb tres enfocaments diferents: ‘Acceso no autorizado’, ‘El comité de la noche’ i ‘Quédate este día y esta noche conmigo’ ”. Per a la seua autora, “són narracions no sobre la xarxa sinó narracions amb la xarxa o de la xarxa que d’alguna manera aborden diferents etapes i diferents configuracions imaginàries del ciberespai”.

“Acceso no autorizado” és un thriller polític-informàtic amb un hacker i una vicepresidenta de govern com a protagonistes amb xarxes personals que s’estableixen en el món digital. L’argument de “El comité de la noche” se centra en dues dones que en la trentena lliuren una batalla contra el tràfic i la compravenda de sang. “Quédate este día y esta noche conmigo” és una novel·la que posa en valor el mèrit i la intimitat per a valorar a l’ésser humà enfront de Google i el negoci d’aquesta multinacional de la informació contraposada a la intimitat i el secret.

El programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Universitat de València, que dirigeixen les professores Cristina García Pascual y Charo Serra, ha rebut la Menció d’Excel·lència del Ministeri d’Educació, que a Espanya només han obtingut huit màsters d’àmbit jurídic.

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) ha posat en marxa en l’any 2018 un ampli programa de activitats, coincidint amb la celebració del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Creat l’any 2005, l’ IDH-UV forma part del projecte Consolider en el qual participen dotze grups de recerca de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Casas de la Universitat Carlos III de Madrid.

Facultat de Dret Universitats

Tarongers, s/n
46022 Valencia