Captura de pantalla 2021-09-24 a las 17.13.53
Escénicas
Domingo 3/10 de 2021   18.00
Palau de les Arts
Valencia (Quatre Carreres)
41/145€

REQUIEM
Wolfgang Amadeus Mozart

Requiem en re menor, K. 626

És el text de l’ofici de difunts cristià, potser, el més profundament humà de tots els que componen el corpus de la seua litúrgia. En ell, la por a la mort i les seues incerteses oculten, no sempre amb idèntica fortuna, un profund amor per la vida la fi de la qual dona sentit a totes les reflexions íntimes que exposen els textos en memòria dels difunts.

Poema d’essència universal i capacitat universalitzant, la preciosa moneda de dues cares que l’officium defunctorum ofereix al creador propícia la lectura vital, esperançada i lluminosa d’un text dramàtic que, a partir d’una literatura que presenta l’ésser humà des de la seua faceta més íntima i menys joiosa, el porta a la seua expressió més multitudinària i a la celebració més exultant de la vida que tant temem perdre.

Les Arts inicia la temporada lírica amb Requiem de Mozart, títol previst per a la inauguració de la temporada anterior que no es va poder dur a terme per les restriccions de la COVID-19. És un espectacle emotiu basat en la cèlebre obra pòstuma de Mozart, en coproducció amb diversos teatres i festivals europeus. Per primera vegada, s’interpreta l’inacabat Requiem del compositor de Salzburg -juntament amb altres de les seues músiques- amb una posada en escena d’extraordinària bellesa plàstica, sorgida de l’enginy creatiu del director d’escena Romeo Castellucci, en la qual intervenen cor, solistes i ballarins. Una versió teatralitzada de la missa de difunts, on la mort és vista com el renàixer a una vida plena d’esperança, i que ha constituït un rotund èxit de públic i crítica en l’estrena mundial de la producció en el Festival d’Ais de Provença 2019. James Gaffigan, bon coneixedor i intèrpret de la música de Mozart, sobretot del Requiem, al qual ja es va acostar amb notable èxit al capdavant de l’Orquestra Nacional de França, dirigeix el cor i l’orquestra titulars del teatre en la que se suposa que és la seua primera intervenció com a director musical de Les Arts. L’acompanyen les destacades veus d’Elena Tsallagova, Sara Mingardo, Sebastian Kohlhepp i Nahuel Di Pierro.

Palau de les Arts Quatre Carreres

Av. del Professor López Piñero, 1
46013 Valencia