17.05.18 Un inmeso juego de energias (1)
Exposicions
Del jue 18/5 al dom 3/9 de 2017
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha presentat este matí el projecte guanyador de la convocatòria 365 dies VLC, de Juan Luis Toboso, ‘Reinventar el possible. Accionar l’imaginable’ que ocuparà la sala Carlos Pérez del Centre del Carme durant un any. ‘Reinventar el possible. Accionar l’imaginable’ és un cicle de quatre exposicions que té com principal interés constituir-se com un programa d’investigació, creació, exposició i debat al voltant del pensament ecològic, no sols ambiental, sinó també polític i subjectiu. Inspirat en gran part pel text publicat en la dècada de 1980 per Félix Guattari i titulat Les tres Ecologies, este cicle d’exposicions ens introduïx en el pensament de les problemàtiques ambientals en relació a les formes de vida i de la societat contemporània.
Segons el director del Consorci de Museus “ciència i art es donen la mà en el primer projecte que invita un comissari independent a programar una sala del Centre del Carme durant un any. Amb esta exposició posem en marxa un projecte innovador que brinda una important oportunitat al comissari seleccionat fent del Centre del Carme, un centre viu”.
L’exposició que comissaria Juan Luis Toboso s’inaugura esta vesprada coincidint amb la celebració a nivell mundial del Dia dels Museus. Al fil del lema d’enguany ‘Dir l’inenarrable en els Museus’ Pérez Pont ha manifestat que “esta mostra ens servix per a reflexionar sobre la capacitat comunicadora de l’art i el repte que suposa per a un artista i per a un centre d’art traslladar el públic un missatge com este amb una càrrega de denúncia social tan potent”.

Artistes

URSULA BIEMANN
(Zuric, 1955) Artista, escriptora i assagista de vídeo. La seua pràctica artística està fortament orientada a la investigació i implica un ampli treball de camp en llocs remots on investiga el canvi climàtic i les ecologies de petroli i aigua. Treballa les troballes en vídeos multicapa connectant la micropolítica en el terreny amb un nivell macro teòric, proposant una exploració reflexiva de l’organització planetària i videogràfica.

PEDRO NEVES MARQUES
(Lisboa 1984) Viu i treballa a Nova York. El seu treball esta principalment orientat a la creació de documents audiovisuals que sorgixen de la contaminació entre diferents camps científics i on la individualització del camp relatiu a la investigació, ja siga este històric, sociològic o estètic, escapa a tota definició.

MARCO RANIERI
(Itàlia 1984) Viu i treballa a València. El seu treball se centra en la transformació de l’experiència de la Naturalesa en l’Art. Un diàleg amb el medi ambient, els materials i l’energia creativa amb l’interés d’emfatitzar la bellesa de coses xicotetes, fragmentades i impermanents, com una metàfora perfecta de les nostres pròpies vides.
A través d’il•lustracions proposa generar, restaurar o renovar un vincle emfàtic entre persones i llocs, i d’esta manera, tractar de difondre una actitud de consciència cap al nostre hàbitat. Una actitud cuidadosa, atenta a desenrotllar criteris de conservació i possibilitats co-evolutives.

MILENA BONILLA
(Bogotà, 1975) Viu en Amsterdam. La pràctica actual de Milena Bonilla implica exploracions sobre el coneixement, interpretat com a força de treball, i la Naturalesa com una entitat colonitzada pel llenguatge, consumida en una escala massiva a través d’imatges. L’artista utilitza una varietat de mitjans en la seua producció incloent instal•lacions, vídeo, dibuix, text, intervencions públiques i fotografia.

LORENZO SANDOVAL
(Madrid 1980) Viu i treballa des de Berlín. El seu treball és un procés atmosfèric on diversos elements s’afecten entre si: entre l’art, el comissariat, l’arquitectura, l’escriptura i l’edició. Treballa combinant ferramentes d’eixos diferents camps per a generar plataformes de trobades i llocs discursius que treballen davall la idea de narració espacial. L’entrellaçament d’objectes, exposicions i programes d’activitats produïxen espais per a reflexionar sobre les potencialitats socials de les esferes de l’art i assajar possibilitats d’organització de la informació, la percepció i els cossos.

PEDRO BARATEIRO
(Almada 1979) Viu i treballa a Lisboa. El seu treball inclou objectes trobats, imatges d’arxiu, pel•lícules i lectures performatives de textos. Utilitza estos materials, enfocaments i estratègies per a fer visibles les contradiccions entre els discursos culturals que subjauen als discursos històrics que continuen turmentant al present.

MOISÉS MANYES
(Elda1973) Artista multimèdia, desenrotlla el seu treball a través d’instal•lacions interactives, art en xarxa, àudio instal•lacions i art electrònic des de 1996.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia