Captura de pantalla 2016-01-27 a las 14.11.55
Exposicions
Del mar 26/1 al lun 15/2 de 2016

(Ciutat Vella)
Entrada libre

La Universitat de València inaugura aquest dimarts, 26 de gener, a les 19 hores, a la Sala Alta del MuVIM, l’exposició ‘Recursos Territorials Valencians’, una mostra composta per més d’un centenar de mapes que representen gran part dels recursos ambientals, humans, econòmics, patrimonials i socials que es disposen en la província de València. Aquesta exposició cartogràfica es presenta combinant panells amb mapes, comentaris temàtics i projeccions audiovisuals sobre el relleu valencià.

L’acte inaugural estarà presidit pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; el director del MuVIM, Rafa Company; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat, Jorge Hermosilla, al costat d’alguns dels autors de la mostra.

La col·lecció, centrada en aquells elements que potencialment poden ser motor del desenvolupament econòmic de la província de València, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat, amb el patrocini i col·laboració de la Diputació de València. Es tracta d’una obra coral, fruit de l’esforç i treball col·lectiu, en la qual han participat més de 50 professors i professores de la Universitat de València, concretada mitjançant la labor del dissenyador Diego Ruiz de la Torre, més conegut com MacDiego, i la col·laboració de Paco Roca.

L’origen de l’exposició és la publicació ‘Atles dels recursos territorials valencians’, editada l’any passat per la Universitat de València. Segons indica el vicerector Jorge Hermosilla, aquesta iniciativa configura “un instrument del diagnòstic singularitzat dels espais valencians i al mateix temps constitueix un producte acadèmic de divulgació científica que facilitarà a la ciutadania el coneixement detallat del territori valencià i les seues potencialitats”.

L’atles, presentat en la Fira del Llibre de València 2015, es converteix hui en exposició amb l’objectiu d’impulsar la seua difusió i coneixement entre la societat valenciana mitjançant una itinerància que la portarà per les principals capitals comarcals i municipis de la província de València.

Aquesta mostra, integrada per més d’un centenar de mapes, es presenta en un format innovador que combina la presentació temàtica dels mapes en panells i la projecció audiovisual de les representacions geogràfiques més rellevants de l’obra sobre un model en relleu de la província de València.

L’exposició romandrà oberta en la Sala Alta del MuVIM fins el 15 de febrer. Els interessats podran visitar-la tots els dies, excepte els dilluns. A continuació, ‘Recursos Territorials Valencians’ iniciarà un recorregut itinerant per les comarques de la província, en concret Requena (18 de febrer) i Ontinyent (7 de març); i altres capçaleres comarcals com Xàtiva, Alzira, Aiora, Bunyol, Cullera, Xelva, Gandia, Llíria o Sagunt.

Ciutat Vella