Vives_plaça de Margarita de Valldaura
Altres
Sábado 17/10 de 2020   12.00
Pl. Margarita de Valldaura
València (Ciutat Vella)
Entrada libre

La Universitat de València, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) que se celebren conjuntament arreu d’Europa per a acostar el patrimoni cultural a la ciutadania, proposa una activitat: un recorregut gratuït per la València de l’humanista Joan Lluís Vives (València, 1493- Bruges, 1540). Es realitzaran dos grups de visites: el divendres 16 (a les 18 h) i el dissabte 17 d’octubre (a les 12 h), a través de les quals s’homenatjarà la figura de Lluís Vives amb un passeig per la València de la seua joventut.

El recorregut, que tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja, començarà la plaça de Margarita de Valldaura, al costat del carrer de la Pau, i finalitzarà al Centre Cultural La Nau. Serà indispensable que les persones interessades s’hi inscriguen prèviament mitjançant un correu electrònic a patrimoni.cultural@uv.es en què s’especifique el grup en el qual es desitja participar.

Lluís Vives va ser un dels primers alumnes que va estudiar en l’acabat de crear Estudi General. Fill d’una família de jueus conversos, els seus pares el van enviar a estudiar a París per a protegir-lo del clima d’intolerància antisemita que es vivia llavors. Amb aquest itinerari, la Universitat pretén donar a conéixer els diferents espais que van conformar l’antic barri jueu on Vives va viure els primers anys de la seua vida. A pesar que l’empremta jueva va ser esborrada de la ciutat i no se’n conserven testimoniatges visibles, aquest recorregut acostarà els seus participants al llegat humanista de tolerància i de respecte que Vives va deixar en els seus escrits.

Mitjançant aquesta activitat es tractarà d’aprofundir sobre el coneixement de la figura de Vives, utilitzar el patrimoni cultural com a eina educativa i difondre’l de manera inclusiva, així com contribuir al posicionament del llegat cultural de la ciutat dins d’una dimensió europea.

Pl. Margarita de Valldaura Ciutat Vella

Pl. Margarita de Valldaura
46002 València