Música
Jueves 27/5 de 2021   19.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Spyros Kaniaris, va nàixer a Atenes. Va estudiar guitarra clàssica amb Notis Mauroudis en el Conservatori Attikis i es va graduar obtenint el primer premi final de curs per la seua interpretació. Amplia els seus estudis amb el títol Màster of Arts del Welsh College of Music a Cardiff-Gal·les amb John Mills i estudia també música antiga. Va obtindre el títol de guitarra del Conservatori Superior de Música de València estudiant amb Rubén Parejo i Miquel Perelló.

Ha participat en cursos de guitarra clàssica amb Paul Galbraith, George Hadjinikos, Roberto Aussel, John Williams, Raphaella Smits i de música antiga amb Hopkinson Smith, Fabio Biondi, Nigel North, Rolf Lislevand, i Jordi Savall. Va rebre classes de guitarra flamenca de Manolo Sanlúcar. Ha investigat el repertori del barroc de compositors com Bach, Händel i Vivaldi realitzant transcripcions per a guitarra de 8 cordes. Va actuar en recitals a Grècia, Gran Bretanya i Espanya destacant les actuacions en els festivals “Setmana Tárrega” a Vila-real i el “Festival Fortea”.

Investiga les músiques tradicionals dels Balcans. Funda i compon per a Krama, un grup especialitzat en la interacció de sonoritats, ritmes i melodies mediterrànies i va rebre el premi Ovidi Montllor 2009. Ha participat en diverses formacions com Al Tall, Savina Giannatou i Primavera en Salónico, Capella dels Ministrers, Orquestra dels Arts i Zubin Mehta, Miquel Gil, Aljub, Quamlibet, Orquestra Àrab de Barcelona, Sabir actuant en diversos concerts en sales i festivals a Anglaterra, Itàlia, Egipte, Alemanya, França, Algèria, Portugal, Hongria, Malta i Mèxic.

El repertori que interpretarà en el CCCC: J.S. BACH: Preludi Fuga y Allegro BWV 998; A. BARRIOS: La Catedral, Preludi saudade- Andante religioso-Allegro Solemne; L. BERKLEY: Sonatina op.52, Allegretto, Lento, Rondo-Allegro non troppo; S. PERISTERIS: Meraklis i J. RODRIGO: Invocació i dansa.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia