CONCERTS_MUVIM_CASULANANEW_CABECERA_FB_02
Clàssica | Música
Domingo 10/3 de 2019   12.00
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

🎼 El programa que ens ofereix el Quinteto Casulana és un homenatge a les trajectòries exemplars de creadores, les obres de les quals rarament es poden gaudir a les sales de concerts. Parlem per tant, més que d’un concert a l’ús, d’un símbol de la lluita contra la històrica marginalitat de la dona en el terreny de la creativitat i el coneixement.

🎹 Enguany, Casulana interpretarà un nou programa que, en la primera part, interpretarà els tres moviments del Quintet amb piano Op. 67 d’Amy Beach (1867-1944), una pianista virtuosa nord-americana que pot ser considerada la primera compositora d’èxit mundial. Amy Beach debutà com a intèrpret als 16 anys, però el seu marit —un metge vint-i-quatre anys major i connoisseur musical— la va encoratjar a compondre la seua pròpia obra, si bé no aprovava que estudiés amb un professor, cosa que l’obligà a l’autodidactisme. Influenciada pel txec Dvórak i el nacionalisme musical europeu, Beach va contribuir al desenvolupament d’un idioma musical clàssic pròpiament nord-americà i va ser reivindicada per les sufragistes com a palmària demostració de que les dones no tenien limitacions artístiques. Ella mateixa va contribuir amb discursos, escrits i pronunciaments a defensar les capacitats artístiques femenines en plena igualtat de condicions amb les del gènere masculí.

◾ Diumenge 10 de març a les 12 hores. Sala d’actes del MuVIM
◾ Intèrprets: Esther Vidal (violí), Sabrina Pacucci (violí), Pilar Parreño (viola), Cristina Aguilera (violoncel) i Renata Casero (piano)

◾ Entrada lliure. Aforament limitat
◾ Les entrades començaran a repartir-se una hora abans de l’inici

⚠ ES RECOMANA ARREPLEGAR LES ENTRADES AMB ANTEL·LACIÓ SUFICIENT

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia