meitnerilustracion3-celena-resko
Escénicas
Domingo 14/3 de 2021   19.00
Teatre Rialto
Valencia (Ciutat Vella)
8/16€

Lise Meitner, dona, jueva i codescubridora de la fissió nuclear fuig de l’Alemanya nazi. Després del seu forçós exili a Suècia, es veu impel·lida a la més absoluta austeritat científica i econòmica a causa dels interessos particulars del seu amfitrió, Manne Siegbahn. En 1944, l’únic guardonat amb el Premi Nobel pel descobriment de la fissió nuclear va ser el seu estret col·laborador, Otto Hahn. El tribunal va ignorar el paper essencial de Meitner en el procés. Com els recorda la història? S’ha fet justícia amb Lise Meitner?

COL·LOQUI POSTFUNCIÓ
Després de cada funció es realitzarà un col·loqui de 30 min. en el qual el públic podrà realitzar qualsevol pregunta relacionada amb l’obra de teatre, les pioneres, les científiques actuals, la física nuclear, les activitats d’investigació de l’IFIC…

Perquè tothom puga participar en la conversa s’habilitarà l’etiqueta #preguntaMeitner a través de Twitter (@ProyectoMeitner) i Instagram (proyectomeitner_ific). Així, podràs fer la teua pregunta amb el mòbil en qualsevol moment.

Teatre Rialto Ciutat Vella

Plaça de l'Ajuntament , 17
46002 Valencia