Cinema
Martes 28/9 de 2021   18.30
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Amnistía Internacional projecta en el Centre del Carme el documental ‘Ladrones de vida’ de Miguel Hernández i al posterior col·loqu que comptarà amb la presència de l’escriptor i president de l’associació ‘SOS Raíces’ Enrique Vila, el director del film Miguel Hernández, la portaveu de l’organització ‘SOS Bebés robados’ María Cruz Rodrigo Hernández i l’activista d’Amnistia Internacional Daniel Canales.

Durant més de 50 anys, des del final de la Guerra Civil fins a ben entrada la dècada dels noranta i la democràcia, milers de persones a Espanya van ser objecte de desaparició forçada o els van ser sostrets i substituïdes les seues identitats amb la participació, tolerància i aquiescència d’agents de l’estat: són els coneguts com a bebés robats. A més s’han vulnerat el dret a la protecció de la vida familiar, on s’inclou el dret a la identitat, a la nacionalitat, al nom, i a les relacions familiars sense ingerències il·lícites.

En aquests moments estem davant una oportunitat històrica per a impulsar l’esclariment efectiu de les violacions de drets humans comeses a Espanya en relació amb la sostracció irregular de bebés. Esperem que el Parlament aprove una Llei sobre bebés robats que reculla les demandes de les associacions de víctimes que porten denunciant aquest tema des de fa més d’una dècada fora i dins de les nostres fronteres.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia