Confèrencia-Debat
Viernes 26/10 de 2018   19.00
Estudio 64
Valencia (Benimaclet ❤)
Entrada libre

Pussy Tarot Deck.
Aquesta baralla naix de la curiositat per l’esoterisme i l’imaginari del Tarot que la il·lustradora Carmen Frontera va descobrir després d’un tiratge de Tarot “la meua parella estava preparant un documental sobre el tema i la seua tia, que és tarotista, em va realitzar un tiratge de cartes com a part del procés, quan vaig veure les cartes em van semblar fantàstiques, tenen una iconografia molt rica. A partir d’aquest moment vaig decidir crear la meua pròpia baralla”, diu la jove artista sobre la seua iniciativa. La baralla consisteix en la reinterpretació en aquarel·la dels 22 arcans majors del tarot de Marsella, que representen els arquetips universals com la justícia, la força o la mort.

Una baralla feminista.
La baralla mostra un marcat discurs feminista i de reivindicació del cos de la dona “com a dona per a la meua és necessària una reivindicació feminista. Les dones nues de les meues il·lustracions, que moltes persones veuen com una provocació, empoderan el seu cos, despullant-se de la visió sexualizada masculina que controla la sexualitat femenina des de sempre. La vagina és el símbol de Pussy Tarot Deck posat que per a mi és un símbol de la meua lluita perquè es deixa d’estigmatitzar el meu cos, deixe de ser un tabú en la societat”.

Carmen Frontera és una jove il·lustradora de València, recentment va acabar els meus estudis de Disseny Gràfic en Newcastle upon Tyne, Anglaterra. Fins ara compta amb una novel·la gràfica, dos curts d’animació i una llarga llista d’exposicions. El seu últim projecte finalitzat és Pussy Tarot Deck, el qual es presenta en la seua segona edició. Li va valdre un esment en Vogue Espanya i un premi a millor projecte en la universitat de Northumbria. Continua el seu treball a València on està finalitzant un nou conte il·lustrat anomenat “Funky Lion”.

La presentació de Pussy Tarot Deck tindrà lloc el divendres 26 d’octubre a les 19:00h en Estudio 64, C/Benicolet, 2 (València).

Estudio 64 Benimaclet ❤

Benicolet, 2
46020 Valencia