Música
Sábado 18/9 de 2021   20.30
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau acollirà dissabte, 18 de setembre, a partir de les 20.30 hores, la primera edició dels premis Activa Música de la Universitat de València amb l’actuació dels projectes guardonats. Serà una marató de sis concerts, d’una duració total aproximada de tres hores, en què participaran els sis grups premiats.

Activa Música està promogut pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat amb l’objectiu de fomentar i premiar les pràctiques i iniciatives musicals de la comunitat universitària. L’entrada a la marató de concerts és gratuïta amb inscripció prèvia. L’actuació dels primers tres grups Activa Música Clàssica, es realitzarà a la Capella de la Sapiència (https://go.uv.es/w3Wp1zM) entre les 20:30 i les 22 hores. Activa Música Rock se celebrarà entre les 22 i 23:30 hores en la Sala Matilde Salvador del centre (https://go.uv.es/3JOvQKG)

Els sis grups seleccionats en aquesta edició destaquen per la varietat d’estils. El pop, el punk o el rock conviuran en una vetlada en la qual també sonarà la música clàssica. Cada formació oferirà un programa aproximat de 20 minuts.

Gentil Ánima obrirà Activa Música. Integrat pels professors de la Facultat d’Economia i del Departament de Filologia Alemanya, Berta Tubillejas i Hang Ferrer, aquesta agrupació es caracteritza pel desig de compartir la seua passió per la lírica i la música clàssica dins del repertori de contratenor o castrato. El duet interpretarà Morgen, de Richard Strauss; A chloris, de Reynaldo Hahn; No por amor, no por tristeza, d’Antón García Abril i Ridonami la calma, de Francesco Paolo Tosti.

A continuació, Mireia Lallart, Àngels Asens i Elena Font, estudiants del grau de Magisteri en Educació Primària i Educació Social, presentaran el seu projecte, Jóvenes Promesas de la Música Clásica, l’objectiu del qual és donar a conèixer joves talentosos de la música clàssica i oferir-los l’oportunitat de realitzar actuacions en un context professional per a visibilitzar la qualitat dels joves músics de la Comunitat Valenciana. El repertori que interpretaran està format per Das Waldvöglein, de Lachner (text de J. N. Vogel); Die Sterne, de Viardot (text de A. Feth) i Nana, de Falla (text popular andalús).

Santa Cecília és el nom artístic del doctorant en biomedicina i biotecnologia, Javier Mancheño, un altre dels guardonats, que oferirà un concert d’estil pop, però amb influències d’altres estils. Mancheño, que compon des dels 14 anys i toca la guitarra, interpretarà quatre peces amb música, lletra i arranjaments propis: Semillas, Ícaro, El resto de la gente i A la décima.

Un altre duet que amenitzarà la nit del dissabte serà Pequeño Mulo & Charlie Milf. Una proposta musical d’«estil lliure» composta pel director de l’Observatori Cultural de la Universitat de València i professor de sociologia Raúl Abeledo, veu, guitarra i harmònica, i el músic Carlos Espina, pianista. Interpretaran Las Falanges del Orden Negro, Resistencia al Pedaleo i Sine Die, tots temes propis.

La nota electrònica la posarà Aina Palmer, un grup de música electrònica i punk integrat per Jordi Palau i Aina Monferrer, aquesta última professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Aina Palmer aposta per l’electrònica en valencià amb acabats d’un minimalisme barroc i d’una espontaneïtat calculada que remeten al trap i al punk, però que beuen de Bach i de Satie. La seua proposta per al concert inclourà Les ungles, Apuntala’m, Fènix, Pantomima i Mareta.

Braskabrass seran els encarregats de tancar la nit amb les seues versions pròpies de cançons contemporànies de pop i rock amb un color musical i una sonoritat inspirades en les bandes de música tradicionals valencianes. Braskabrass està integrat per Sergi Galiana Aguilar (saxòfon alt), estudiant del grau en Matemàtiques; Xavier Galiana Aguilar (trombó), alumne del Màster de Secundària; Carlos Estrelles Hernandis (trompeta), cursant el grau en Física; Carles Ripoll Torres (saxòfon tenor), estudiant de Psicologia; Enrique Muñoz Romans (bateria) i Esteban Gil Rebull (tuba). Interpretaran Everybody (Dennis Pop, Dt.x Martin), Chandelier (Sia Furler i Jesse Shatkin), Mix Twenty One Pilots: Stressed out-Heathens (Tyler Joseph) i The House of the Rising Sun (tradicional).

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia