cartel_ganador_1_copia
Exposicions
Del vie 18/12 de 2020 al dom 28/2 de 2021
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre
El MuVIM exposa en la Sala Parpalló el cartell «Intersecciones», l’obra guanyadora del Premi Internacional de Cartells MAKMA dotat amb 5.000 euros, realitzat per Ana Raquel Leiva amb el madrileny Iván Araújo (Colectivo Cuatro Hilos). Amb l’obra premiada, el museu exposarà una selecció dels 628 cartells que van concórrer a la convocatòria de la revista d’arts visuals i cultura contemporània. L’obra mostra un corró amb lletres sense sentit, impreses, que aparix detingut davant un pla dibuixat al llapis i traçat parcialment amb xicotets claus. La tensió entre l’avanç del corró i aqueixa superfície clavetejada és la forma que han tingut els autors de transmetre la comunicació i incomunicació que figurava com a lema del premi.

Entre els noms a retindre particularment d’esta convocatòria es troben, a més dels dels guanyadors, els de Dariana Guevara i Jorge Rodríguez Chacón (Madrid), d’Estilo Compadre; i els de Concha Ros i Ana Pastor (València), que són els i les creadores que han obtingut els dos accèssits de 1.000 euros cadascun. En total s’exhibeixen les dues obres amb accèssits, amb l’obra premiada i altres 87 finalistes. Compta així amb la presència d’artistes d’Espanya, Itàlia, França, Letònia, Romania, Cuba, Colòmbia, Veneçuela, Mèxic, Xile, Costa Rica, l’Equador, l’Argentina, l’Uruguai, el Brasil i els Estats Units.

El jurat del Premi Internacional de Cartells MAKMA ha estat compost per Óscar Mariné, Premi Nacional de Disseny 2010; el vicerector de Cultura de la Universitat Politècnica de València, José Luis Cueto; la vicepresidenta de Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA), Irene Gras; la dissenyadora gràfica i artista visual, Marta Negre; la il·lustradora Carla Fuentes; el director del MuVIM, Rafael Company, i el director de MAKMA, Salva Torres.

L’èxit de la convocatòria ve de la imaginació, el talentós maneig de les eines gràfiques pròpies del cartell i la reflexió a la qual ens convoquen la majoria dels treballs, il·lustrant sens dubte les contradiccions humanes i l’igualment complex teixit social en el qual ens trobem els ciutadans del món globalitzat.

Les propostes són molt diveres, hi ha des d’un tall més gràfic, a il·lustracions elaborades a mà i digitals, passant per altres pictòriques, de collage, fotografia o composicions tipogràfiques.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia