agenda_1253
Confèrencia-Debat
Jueves 15/12 de 2016   18.30

(Extramurs)
Entrada libre

DIA: 15 DESEMBRE 2016
LLOC: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic
HORA: 18.30 h
Entrada Lliure. Aforament limitat. Totes les conferències seran en castellà
ORGANITZA: Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid i Jardí Botànic de la Universitat de València
CONFERENCIANT: Xana Kahle. Artista visual i professora titular de la Universitat Complutense de Madrid
DIRIGIT A: públic general, artistes i científics interessant en l’art, la ciencia, la investigació i la divulgació
DESCRIPCIÓ
El Jardí Botànic organitza i acull el cicle de conferències Art al Jardí vinculades a la mostra amb el mateix nom junt amb el grup d’investigació Arte, Ciencia y Naturaleza de la Universitat Complutense de Madrid. L’objectiu d’aquestes xerrades serà acostar als assistents al món de la ciència a través de l’art i viceversa.

A l’art botànic actual es donen cita multitud de propostes que utilitzen la natura com a model o directament integren els seus components en les creacions. Artistes com Marta Chirino o Alberto Baraya s’inspiren en les il·lustracions botàniques de les primeres expedicions científiques, les delicades talles en fusta de Yoshiro Suda semblen germinar entre les escletxes del terra i als últims anys nombrosos artistes han inclòs plantes vives als seus projectes, unint escultura, arquitectura i paisatgisme.
Recorre amb l’artista visual Xana Kahle les noves formes d’expressió artística que investiguen, des de mètodes per a eliminar metalls pesats de l’aigua o regenerar sòls contaminats, fins formes de transformar en jardins de conte els terrenys abans usats com a abocadors. Tot açò, passant per les obres d’Edward Steichen i George Gessert, que fusiona plantes i robòtica.

Extramurs