agenda_1139
Altres
Sábado 6/2 de 2016   08.00

(Extramurs)

PRIMER DIA DE MATRICULA: 25 GENER

ORGANITZA: La Codolla
GUIA BOTÀNIC: Victor Benlloch
EIXIDA: 8h ARRIBADA: 18.30h
DESPLAÇAMENT: Viatjarem en autobús, també gratuït, i tant l’eixida com l’arribada seran al Jardí Botànic.
DINAR: no està inclòs i es podrá realizar en un restaurant del poble o portar-lo ja fet de casa.
INFORMACIÓ I RESERVA: L’activitat és gratuïta però cal reservar plaça a partir del primer dia de matrícula. Podeu cridar per telèfon al 963156816, enviar un correo electrònic a cicbotanic@uv.es o emplenar el formulari que estarà disponible en aquesta secció.

Celebra un any més amb el Botànic el Dia de l’arbre participant de la reforestació de la Serra d’Agullent. Una activitat gratuïta organitzada pel Jardí i l’Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla”, amb qui visitarem el poble d’Agullent, farem una excursió per la muntanya, i practicarem les nostres tècniques de jardineria ajudant en el procés de reforestació de la zona per tercer any consecutiu.

I és que aquest territori va estar molt afectat per un gran incendi forestal, fa ja quasi 5 anys, que va motivar als seus veïns a crear un col·lectiu de gent que s’encarregara de recuperar la verdor d’aquesta serra. Voluntaris que finalment van formar l’associació La Codolla, que a dia d’avui ja ha plantat més de 5.000 arbres de diverses espècies autòctones, i organitza habitualment diferents activitats culturals per acostar a tot tipus de públic a la muntanya i a la natura.

A més, s’encarrega de la gestió d’un viver forestal, d’on trauen tots els plantons per al procés de reforestació, que es troba a la casa del metge del poble i que també podrem visitar durant la jornada.

Reserva la teua plaça i participa d’un projecte de restauració ambiental pel Dia de l’arbre. Una data molt especial per a la que estem preparant un grapat d’activitats que duraran tota la setmana, com la presentació d’una monografia sobre els arbres monumentals del Botànic, una ruta etiquetada per passejar i anar-los descobrint al mateix Jardí, i fins i tot alguns exemplars que estrenaran moda hivernal! No s’ho podeu perdre!
PROGRAMA DE LA JORNADA

8:00h Eixida des de València (Jardí Botànic)
9:00h Arribada a Agullent
9:00 – 12:00h Excursió a peu per la serra d’Agullent (dificultat baixa). S’esmorza a la Font Maciana al voltant de les 10:00h
12:00 – 13:30h Activitats de reforestació de la serra
13:30h Tornada cap al poble
14:00h Dinar a la zona de la Font Jordana, al casc urbà d’Agullent
16:00h Visita al casc urbà d’Agullent (Font Jordana, Llavadors, Ajuntament, Esglèsia…)
17:00h Visita viver de La Codolla
17:30h Finalització de les activitats
18:30h Arribada a València (Jardí Botànic)

Extramurs