Confèrencia-Debat
Martes 2/11 de 2021   10.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La periodista valenciana Pilar Requena, especialitzada en informació internacional des de fa més de 30 anys, responsable de la unitat d’investigació de TVE i directora del programa ‘Documentos TV’ imparteix dimarts que ve (2 de novembre) la conferència titulada ‘Periodisme d’investigació i actualitat internacional’. Serà al saló de graus Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. L’acte començarà a les 10 hores.

Pilar Requena és presidenta de la Xarxa de Periodisme d’Investigació de les televisions públiques europees [EBU Investigative Projects & Network (EIPN)], autora del llibre ‘Afganistán’ i d’una biografia sobre Angela Merkel, fruit del seu període com a corresponsal de TVE a Alemanya.
Vinculada a RTVE des de 1987, Requena ha sigut redactora de l’àrea Internacional dels Telediarios (1987-1999), corresponsal de TVE a Berlín (1999-2004), reportera de ‘En Portada’ (2004-2020), i des d’octubre de 2018 responsable de la Unitat d’Investigació de TVE.

Ha cobert multitud d’esdeveniments internacionals, entre ells també diversos conflictes, i ha realitzat desenes de reportatges i documentals sobre diferents països i temes. Col·laboradora de l’Instituto Español de Estudios Estratégicos (IEEE), ponent, conferenciant i autora, Pilar Requena és també professora de Relacions Internacionals i Periodisme i Comunicació en diferents universitats.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia