Cinema
Jueves 15/12 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà el dijous, dia 15 de desembre, a les 19 hores, l’estrena del documental que aborda la figura de Joan Peset Aleixandre, ‘Peset, un home bo. Metge, rector i republicà’ és el primer documental que es realitza quan es compleix el 75 aniversari del seu afusellament pel règim franquista i el 130 aniversari del seu naixement.

La presentació del documental, que se celebrarà en l’Aula Magna, comptarà amb les intervencions d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Natalia Castellanos Peset, besnéta de Peset; Josep Lluís Barona, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat de València i Matilde Alcaraz, una de les guionistes del documental.

La pel·lícula documental aborda la figura de Joan Peset Aleixandre, un projecte en el qual participa i col·labora de forma directa la família Peset que assistirà a l’estrena. El documental és una iniciativa de l’empresa audiovisual Documentart en què ha col·laborat la Universitat de València així com el Col·legi Major Rector Peset de la institució. Matilde Alcaraz i Santiago Hernández dirigeixen el documental i han realitzat el guió. La realització i la postproducció són autoria de Josevi Marc; la direcció de fotografia és de Miguel Ángel Jiménez i la sonorització, de Vicente Chust.

El documental aporta abundant material inèdit entre el qual destaca l’última entrevista que va concedir el fill del rector Peset. L’entrevista a Juan Peset Llorca la va gravar en vídeo la seua néta Natalia Castellanos i l’ha cedida per primera vegada per a aquest documental. És la primera ocasió que Juan Peset Llorca obri el seu cor i parla obertament del temps viscut junt amb son pare. La relació entre la néta i l’avi atorga una sinceritat emocional a la història i demostra una complicitat difícil de compartir si no es tractara d’un avi que està sincerant-se davant d’una néta.

Ciutat Vella