Captura de pantalla 2016-01-26 a las 12.41.44
Cinema
Lunes 15/2 de 2016   17.00
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)
5€

“Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón” (1980) no solament va dignificar la irrupció d’una forma de fer cinema atípica i moderna a Espanya, sinó que suposa el punt de partida d’una de les trajectòries cinematogràfiques més personals del nostre país i alhora la que major projecció i reconeixement internacional ha aconseguit. D’aquella estrena, tot un símbol de la cultura popular dels anys 80, es compleixen ara 35 anys, i aquesta efemèride coincideix amb l’estrena, al març de 2016, de “Julieta”, la vintena de la filmografia de Pedro Almodóvar, que de ben segur tindrà àmplia repercussió mediàtica.

En aquesta classe magistral fem un recorregut per algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de tota la seua filmografia, per ventura a la recerca del “misteri almodovariano”, per a assenyalar les claus d’una veu tan personal i al mateix temps tan universal. Posant en evidència la relació d’oposats que determina el discurs almodovariano, com els contrasentits alimenten de sentit la seua obra, proposem un diàleg entre les situacions melodramàtiques i còmiques (i les seues fonts d’inspiració) per a albirar que en essència són el mateix, pràcticament indiscernibles.

Aquest taller té com a objectiu facilitar a l’assistent una sèrie de claus per a interpretar el cinema almodovariano, com ha anat evolucionant al llarg dels anys i la seua relació amb el cinema contemporani.

Carlos Reviriego és periodista, docent i programador cinematogràfic. Des de 1999 coordina la secció de cinema del Cultural (El Mundo) i ha sigut Redactor Cap de Cahiers du cinéma. Espanya de 2007 a 2010, durant els anys de la seua fundació. Actualment és membre del Consell de Redacció de Caiman Quaderns de Cinema (la mateixa revista que fóra Cahiers du cinéma. Espanya) i col·laborador habitual en les seues pàgines, al mateix temps que coordina la secció de cinema del Cultural, en la pàgina web del qual publique To be continued…, un blog setmanal sobre sèries televisives i altres fenòmens audiovisuals.

A més de tot açò, imparteix classes d’Estètica del Cinema Contemporani i de Crítica Cinematogràfica en diferents centres universitaris i acadèmies audiovisuals, realitza Classes Magistrals sobre Estudis Cinematogràfics en institucionals culturals i, durant 3 anys, ha sigut Director Artístic de l’Àrea de Cinema i Coordinador dels Màsters de Cinema en l’Escola Universitària TAI (Madrid). Actualment és membre del Comitè de Programació del Festival de Cinema Alemany de Madrid i ha sigut part de l’equip de programadors dels Festivals Mapfre 4+1 i DocumentaMadrid.

És autor del libre “Elogio de la distancia. Dos miradas a un territorio” (Bren Entertainment, 2009), i ha col·laborat en diversos llibres col·lectius. També ha format part dels jurats oficials de nombrosos certàmens dins i fora d’Espanya.

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia