Captura de pantalla 2016-02-23 a las 11.16.41
Música
Sábado 12/3 de 2016   20.00
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)
8€

El cantautor valencià Pau Alabajos ha estrenat ‘L’amor i la ferocidad’ (Bureo Músiques, 2016), un disc amb dues cares ben diferenciades: la crítica política i la ràbia per una banda, i l’esperança i l’amor per una altra. El seu sisè treball, enregistrat a Nashville (Tennessee), n’ha resultat un disc més elèctric que els anteriors. És molt possible que un dels temes estrella sigui ‘La transició modèlica i la mare que m’ha parit’, on Alabajos buida el pap amb rotunditat i d’una manera molt expressiva sobre el ‘xantatge’ de la transició i la ‘Bíblia del 78’.

Pau Alabajos presentarà en directe les cançons del seu nou treball a Barcelona, Castelló i València i inclourà també altres localitats com Vila-real, Betxí, Xeresa i més que seran anunciades próximament.

Aquesta nova col·lecció de cançons visceral està disponible a totes les plataformes digitals (iTunes, Spotify, …) desde el 2 de febrer, i estarà disponible físicament a les botigues a mitjan febrer. Es tracta d’un àlbum que suposa un pas endavant decisiu en la trajectòria de l’autor torrentí. Gravat en directe, sense claqueta, amb tota la cruesa analògica dels amplificadors de vàlvules i la veu despullada, escrites des del ventre, amb el cor en la gola.

Pau Alabajos va començar la seua carrera artística actuant als carrers de València, interpretant les seues cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per cançó explícita. Després van venir, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008) o Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011) que van rebre innombrables premis.

Alabajos ha cantat les seues cançons en nombroses ciutats al llarg i ample del territori, així com en diferents escenaris internazionale en Alemanya, França, Suïssa, Italia, Palestina, Portugal, República Txeca, Panamà, Quebec, Estates Units d’Amèrica, Grècia i Uruguai.

El 29 de setembre de 2012 es va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, on el cantautor de Torrent va repassar gran part del seu repertori acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de vuitanta músics damunt de l’escenari, i on es van llegir versos de Vicent Andrés Estellés. Aquest concert va servir per a la gravació del disc en directe #paualpalau (Bureo Músiques, 2014).

En juny de 2013 va presentar a l’auditori del Jardí Botànic de València Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc amb catorze poemes escollits del llibre pòstum del poeta de Burjassot. En la gravació, les improvisacions del pianista Stefanos Spanopoulos i algunes peces clàssiques acompanyen les recitacions de Pau Alabajos.

A més a més, ostenta el càrrec de secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor, una associació cívica que vetlla pels interessos dels compositors i intèrprets valencians. També ha participat en taules redones, jornades i conferències sobre cançó d’autor i sobre altres temes culturals, polítics i socials. Paral·lelament, ha col·laborat amb diferents diaris i revistes (L’Accent, L’Avanç, L’Informatiu, El Temps, Levante-EMV, El País) escrivint eventualment articles d’opinió sobre qüestions diverses. L’any 2013 es va llicenciar en filologia catalana per la Universitat de València.

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia