Qué-pasó-con-Michael-Jackson-768x1155
Escénicas
Viernes 2/2 de 2018   20.30
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
12€

Eres la millor. Corres més ràpid que tots. Cada dia estàs més bonica. Si ho aconsegueixes em faries el papà més feliç del món. No hi ha lloc per a segons. La medalla de plata destenyeix. Si ningú et veu, no existeixes. Si has guanyat, posa-ho en Facebook. Hem de potenciar l’ambició en els xiquets? Què passa quan l’ambició es converteix en un monstre despietat?

Qué pasó con Michael Jackson
Una xiqueta estudia el que un pare sentencia. Un xiquet creu el que una mare lloa. Un món anhela els que uns pocs designen. Estar predestinats a l’èxit és una cadena que ens converteix en miserables. Per a ser el millor ens fem pitjors.

A on ens porta l’ànsia d’èxit, de reconeixement? Què som capaços de fer per un lloc en el podi? Somiem desperts a cobrir-nos de glòria. Una glòria televisada i compartida milions de vegades. Un èxit viralitzat. Somiem ser. Ser el millor. Ser el millor i que es veja. Si no, no eres res.

Jo he pensat les respostes a l’entrevista que mai em van fer. Jo tinc el calaix carregat de discursos. Jo vull que al meu funeral vengen i ploren tots. Jo vull ser immortal. Com Michael. Jo perdone al meu pare per donar-me amb una corretja per a aprendre la coreografia. Per humiliar-me per a ser exquisit. Jo tinc la nevera plena de sang fresqueta perquè la lletra amb sang entra. Jo em porte a casa una motxilla carregada de tasques per a estudiar els bacilococos mentre veig als gossos córrer en el parc. Jo sóc Michael. El bo, el solitari, l’injuriat, el marginat, el geni, el mort.

Michael Jackson és l’espill trencat en el qual La Teta Calba (fans del rei del pop) es reflecteix per a explicar aquesta història d’un tipus que es va veure espentat a l’èxit i no va poder amb ell. Un tipus que va aconseguir la fama. Una fama que es va convertir en botxí. Però, què és la fama? Eixir en l’obra del col•legi. Traure un deu. Tocar els bongos en el cor de l’església. Tocar la guitarra en el campament. Portar l’estendard de la falla. Eixir en les notícies perquè el teu gos va en monopatí. Quantes visites en Youtube marquen la nostra respectabilitat? Quants “m’agrada” en Facebook ens sadollen per a dormir satisfets? Quants followers podem aconseguir?

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia