BANNERFACE
Confèrencia-Debat
Miércoles 27/2 de 2019   18.30
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La cultura és clau per a la transmissió de valors, modes, rols i gustos d’una societat, però també per a qüestionar-los i imaginar maneres diferents de viure en comú. Per això, la proliferació de la presència femenina en tots els àmbits de la cultura, especialment visible des de la segona meitat del segle XX, ha aconseguit que en el segle XXI les veus de les dones s’escolten amb major força que mai, visibilitzant la dona en la cultura tant del passat com del present. En la taula redona participaran quatre dones que compartiran experiències i pràctiques feministes en el món de l’edició, la producció musical i teatral, la gestió d’espais culturals o el posicionament d’artistes (gràfiques, plàstiques, músiques o actrius) i la difusió cultural.

el·lícula: fragments de ‘En la brecha. La desigualdad de género en el trabajo contada por ti’
Claudia Reig, Espanya, 2018, VO, webdocumental.

Dones en la bretxa laboral. Treballadores que en la seua pràctica professional trenquen estereotips de gènere per a superar les barreres imposades per una societat patriarcal i un entorn cultural que encara discrimina i assetja les dones. Un documental de creació col·lectiva que proposa un diàleg coral i obert a la participació del públic per a visibilitzar la lluita diària per la igualtat i contra la segregació laboral per raó de gènere.

ADA DÍEZ (València, 1984) és il·lustradora, llicenciada en Belles arts per la UPV i Màster de Disseny i Il·lustració. Co-creadora i directora d’art del projecte Hits With Tits i del festival Truenorayo Fest, projectes a través dels quals es visibilitza el treball de les dones en l’àmbit de la música i la il·lustració.

ELISA McCAUSLANDMcCausland (Madrid, 1983) és periodista, crítica i investigadora espanyola especialitzada en cultura popular i feminisme. Al novembre de 2018 va rebre el premi Ignotus en la categoria d’assaig pel seu llibre Wonder Woman: El feminismo como superpoder.

PATRICIA PARDO (Alaquàs, 1975) és directora, dramaturga, pallassa, actriu i pedagoga. Des de l’any 2007 és directora escènica i clown de la companyia de circ contemporani Patricia Pardo amb la qual ha actuat a Amèrica Llatina, Europa i Austràlia. Ha escrit per a diferents companyies i ha sigut guionista de websèries i de ficcions televisives com ara Autodefinits.

LEIRE SAN MARTIN (Bilbao, 1983) treballa en educació i programació dins del camp de la producció artística contemporània. Ha participat en diversos projectes com ara la investigació “Una arqueologia de la mediació” del programa Tratado de Paz juntament amb Sara Martín, o la coordinació de Cine Ilegal en Bulegoa z/b. Des de 2014 és responsable de mediació de Tabakalera i coordina «Feministaldia. Festival de Cultura Feminista». Participa en moviments socials feministes i antiracistes en Donostia.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia