Confèrencia-Debat
Miércoles 10/5 de 2017   09.30

(Ciutat Vella)
Entrada libre

Amb motiu de la celebració dels 10 anys del cor de dones ‘A cau d’Orella’, l’Aula de Música, juntament amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, ha programat una jornada que reflexiona sobre el paper de les dones en la música. La jornada tindrà lloc demà dimecres 10 de maig a l’Aula Magna de La Nau Centre Cultural, durant tot el dia i està adreçada a totes les persones de l’àmbit universitari i musical valencià.

La conferència inaugural ‘La invisibilització de la dona en l’art’ serà a càrrec d’ Ana López Navajas, investigadora de la Universitat de València i professora de Llengua i Literatura qui ha estudiat l’absència de les dones i les seues produccions en l’àmbit científic, cultural i històric en els continguts i manuals de l’educació secundària. La jornada es composa de dues taules redones. La primera se centrarà en la gestió cultural amb una perspectiva de gènere i compta amb les intervencions de María Romero, de l’àrea d’Activitats Musicals de la Universitat de València; Ana Bonmatí, Centre Cultural La Nau; Montserrat Ríos, coordinadora de l’Aula de Música de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; i la mànager Sonia Gil. La segona taula redona ‘Dones músiques, mestres, compositores, reflexionen sobre la interpretació i el públic’ compta amb Mónica Perales, directora del cor de dones ‘A cau d’Orella’; Lidon Valer, directora de banda; Laura Capsir, flautista i membre de l’Associació Clásicas y Modernas; Montserrat Rios, directora de cor; i Amparo Edo, compositora. Com a cloenda de la jornada la compositora Eva Ugalde impartirà la conferència ‘La composició musical des de l’òptica femenina’.

Presentació del disc ‘A cau d’Orella’
El cor de dones ‘A cau d’Orella’ que compleix 10 anys ha estat impulsat i format per dones i ha fet una tasca tant musical com de visibilització de la música interpretada per dones i de la música escrita per compositores. Amb motiu de l’aniversari presentaran el seu primer disc i realitzaran un concert a les 19:30 hores en la Capella de la Sapiència de La Nau.

Ciutat Vella