ARRANQUE
Exposicions
Del vie 6/7 al dom 9/9 de 2018
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre
Els panorames van ser un espectacle i una diversió compartida en el segle XIX que, a cavall de la pintura de paisatge, el decorat teatral o la maqueta mecanitzada amb efectes d’il·luminació i so, van atraure l’atenció del públic perquè permetien guaitar (des de les ciutats modernes) la grandesa del paisatge, la comprensió dels fenòmens naturals, l’escenificació de fets mítics en la història o llocs exòtics i recòndits de qualsevol part del mapa. Els panorames i els diorames, les vistes de banda a banda d’un lloc o esdeveniment, van ser els millors miradors moderns per a comprendre el món, del sublim romàntic al positivisme científic. També en la França del XIX els salons artístics van ser una atracció i un espectacle exhibidor on concorrien, sense distincions, l’aristocràcia econòmica, la burgesia intel·lectual i el proletariat popular per veure, per deixar-se veure i per comentar sense reserves les obres en què havien estat treballant els seus artistes.
Dels uns i dels altres sorgeix la idea que dóna sentit a aquesta nova edició d’un renovat Premi d’Adquisició Fundació Cañada Blanch que, entre altres novetats, convidarà a comissariar la mostra anualment a un/a professional diferent. Amb PANORÀMICA proposem un recorregut a través de l’última temporada expositiva en les galeries que integren LaVAC, cosa per a la qual s’han triat exposicions i artistes que han marcat d’alguna manera fites en la programació i obres que posseeixen un especial significat en la trajectòria de les persones seleccionades. Aquestes obres seran sotmeses al criteri d’un jurat professional que determinarà l’adquisició de l’obra o les obres que passaran a formar part de la Col·lecció Fundació Cañada Blanch. Tant aquesta mostra com el Premi d’Adquisició anual i la difusió d’aquests posen de manifest el suport a la producció artística i al teixit cultural valencià per part de la Fundació Cañada Blanch des que es va crear el 1970.
Continuant amb l’objectiu de fomentar la difusió de la cultura i de l’art, així com la tasca indispensable de les galeries valencianes, presentem un any més el Premi d’Adquisició Fundació Cañada Blanch al Centre Cultural La Nau, referent de l’activitat cultural de la Universitat de València a la ciutat. A més, en aquesta edició renovada comptem amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València. Per seleccionar aquest premi s’ha constituït una comissió formada pels experts següents: Elena Vozmediano, Carlos Delgado Mayordomo, Juan Viña, Manel Costa, Vicente Rodríguez Esparza, Norberto Piqueras i Paula Sánchez.
Ricardo Forriols
Universitat Politècnica de València

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia