ExpoPandemia4
Exposicions
Del mie 6/10 al sab 30/10 de 2021
Bibl. Joan Reglà
València (Universitats)
Entrada libre

El Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València ha organitzat l’exposició ‘Pandèmia: mirades d’una tragèdia’, que es pot visitar a la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà (carrer de les Arts Gràfiques , 13 de València) fins al 30 d’octubre. Després, l’exposició serà itinerant per les diferents biblioteques de la institució.

‘Pandèmia: mirades d’una tragèdia’ mostra una selecció d’imatges recollides en el llibre del mateix títol i editat per Blume l’any 2021. Les imatges van ser captades per 26 fotògrafs i fotògrafes en els dies inicials de la pandèmia de la Covid-19. Són visions personals, inquietants, de moments plens d’incerteses, de soledat, també d’heroisme i de professionalitat.

Les fotografies recorren hospitals, residències d’ancians, tanatoris i cementeris, principals focus de letalitat de la pandèmia, i mostra la vida diària sota l’estat d’alarma en diferents països: ciutats buides, cues per a comprar el pa, abraçades interminables, sanitaris vestits amb roba de protecció. Imatges que romandran sempre en la nostra memòria i que no volguérem tornar a veure.

Aquest llibre, editat amb el suport de diverses institucions, té caràcter solidari, ja que els seus beneficis seran destinats íntegrament a les famílies de fotògrafes i fotògrafs que han mort mentre cobrien la pandèmia en diferents països del món.

A la inauguració, realitzada dimarts 5 d’octubre a la Sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història, va assistir María Luisa Vázquez de Agredos Pascual, vicedegana de la Facultat; Victoria García Esteve, directora del Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat; Carmenchu Alemán Álvarez, fotògrafa; i Leopoldo Blume, editor del llibre.

Bibl. Joan Reglà Universitats

Arts Gràfiques, 13
46010 València