Captura de pantalla 2017-05-15 a las 13.48.10
Altres
Miércoles 17/5 de 2017
Facultad de Bellas Artes
Valencia (Universitats)
Entrada libre

PAM!17, la Mostra de Produccions Artístiques i Multimèdia, s’inaugura el pròxim dimarts 16 de maig. Organitzada pels alumnes del Màster en Gestió Cultural, compta amb la participació de més de setanta artistes, entre pintors, escultors, fotògrafs, vídeo-artistes, performers… La mostra recorrerà les aules i passadissos de la Facultat de Belles arts de la UPV, amb l’objectiu de donar visibilitat i reconeixement al treball dels joves artistes. La cinquena edició del festival reivindica “el valor d’allò diferent” com l’epicentre de la seua activitat.

L’objectiu de PAM! és mostrar a la societat valenciana el treball i el compromís de la universitat pública amb l’esforç, la passió, la creativitat, el coneixement i la investigació en l’àmbit artístic. També, el foment de la professionalització dels joves creatius i futurs gestors culturals. PAM!17 basa els seus valors en la diferència i la diversitat per acostar-los i crear diàlegs entre nocions distants. Ajuntar, barrejar i difondre. PAM! té com a eix físic central la Facultat de Belles arts de la UPV, però també compta amb altres seus recurrents, com les facultats de Magisteri i Ciències Socials de la Universitat de València. La nova edició buscarà, a més, l’acostament d’un projecte purament universitari a la ciutat, els seus espais culturals i alguns barris. Així, alguns actes del festival es traslladaran a l’IVAM, el Centre Cultural La Nau, o al barri del Cabanyal, entre altres llocs. Una vegada més, PAM! compta amb el patrocini de la Fundació Hortensia Herrero i la col·laboració amb EMT València, entre altres entitats i empreses.

Inauguració
L’acte inaugural serà el dimarts 16 de maig a les 12h, a l’Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles arts (UPV). Consistirà en una roda de premsa per a mitjans de comunicació i autoritats, entre les quals cal destacar l’assistència del degà de la Facultat de Belles arts, José Luis Cueto, el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, o el director del projecte PAM!, José Luis Clemente. La presentació conclourà amb una actuació a càrrec del Conservatori de Dansa. De vesprada, la prestigiosa artista Pilar Albarracín serà l’encarregada d’inaugurar PAM!17 en l’IVAM, amb la conferència Walking on the wild side. L’acte comptarà amb la participació de José Miguel Cortés, director de la institució museística.

PAM! PAM!
Un comité d’experts visitarà totes i cadascuna de les obres exposades en PAM!17, amb l’objectiu de seleccionar les deu peces o intervencions que formaran part de PAM! PAM! el pròxim any. El projecte PAM! PAM! sorgeix com una continuació de PAM!, en la qual es concedeix una dotació econòmica als deu artistes o creadors seleccionats perquè puguen desenvolupar una peça expositiva que es mostrarà al públic en 2018. L’exposició, en aquesta edició, tindrà lloc en l’IVAM i es podrà gaudir a partir del 3 de juliol.

Activitats complementàries de PAM!17
A banda de la mostra expositiva, PAM!17 compta amb una àmplia programació d’activitats complementàries que han convertit el festival en una cita cultural imprescindible que, cada vegada, involucra més col·lectius i projectes. Pilar Albarracín impartirà el taller L’art d’estar al món; MiniPAM! i BachiPAM! són activitats didàctiques destinades a acostar els ensenyaments artístics i els continguts del festival a la comunitat escolar; en DansaPAM! es realitzaran tallers, coreografies o performance, en col·laboració amb entitats com el Conservatori de Dansa o Botanic Dansa; StagePAM! és el vessant musical de l’esdeveniment, i comptarà amb actuacions en directe de diversos estils; les activitats de PAMxTots naixen amb l’objectiu de fomentar la inclusió i la diversitat a través del teatre o la pintura; finalment, PhotoPAM! s’endinsarà en l’àmbit de la fotografia social, de la mà de professionals com Pedro Galisteo. També s’ha programat un cicle de conferències sobre les últimes tendències artístiques i el panorama i perspectives de les polítiques culturals a la ciutat de València. PAM!17 es clausurarà el divendres 19 de maig al Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València amb una performance i música a càrrec de Domèstika DJ, per amenitzar el còctel de comiat.

Facultad de Bellas Artes Universitats

Calle Camí de Vera, s/n · Edifici 3L, UPV
46022 Valencia