invitacion_inauguracion_conferencia_PAM18
Altres
Miércoles 16/5 de 2018
Facultad de Bellas Artes
Valencia (Universitats)
Entrada libre

La mostra d’art PAM!, que des dels seus començaments té per objectiu ser l’aparador de les obres dels artistes universitaris, exhibirà enguany al voltant de 50 peces d’estudiants pertanyents als Màsters en Producció Artística i en Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València. Un comitè d’experts seleccionarà les deu creacions que participaran en PAMPAM!, exposició que enguany se celebrarà entre octubre i novembre en las Atarazanas amb els artistes seleccionats en 2017. El lema “Cultura en emergència” subtitula aquesta edició de PAM!, perquè, tal com explica José Luis Clemente, director de la mostra, “enguany tractem de fer una crida d’atenció sobre la necessitat de l’art i la cultura en les situacions quotidianes, espais en els quals la creació jove és un valor”. Per a açò, el projecte, que torna a comptar amb el patrocini de la Fundación Hortensia Herrero, oferirà un ampli repertori d’esdeveniments en una de les seues edicions més col·laboratives. A més de les, ja habituals, iniciatives com ‘Transport]ART[e’, en col·laboració amb EMT-València, el MiniPAM! i la mostra del Conservatori Superior de Dansa de València, enguany se sumen altres entitats com la Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana o l’Associació València Acull. El programa d’activitats, dividit en quatre seccions denominades “Observa”, “Entra”, “Construeix” i “Comparteix”, torna a apostar per saltar els murs universitaris per a acostar l’art a diferents punts de la ciutat. L’IVAM serà el lloc en el qual es durà a terme la inauguració de la mostra. Allí es realitzarà la conferència de Juan Martín Prada, qui presentarà “El ver y las imágenes en el tiempo de internet”.

D’altra banda, La Nau acollirà la “Encuentro sobre arte y acción sociall”, un acte que es realitzarà en col·laboració amb el Festival 10 Sentidos i que comptarà amb la participació de la directora de ComuART, Eva García, i amb Lucía Miranda, directora de The Cross Border Project, entre altres ponents. Cal destacar també l’acord aconseguit entre PAM! i l’Associació de Bars Culturals, que ha permès la programació d’esdeveniments en espais més quotidians, com La Pilona, Teatre el Musical, que acollirà la trobada titulada “Better Together”, en ella, Anna Devís (@anniset) i Daniel Rueda (@drcuerda) reflexionaran sobre les noves formes de producció i promoció artística. Finalment, la cerimònia de clausura de PAM!18 es realitzarà en la Fábrica de Hielo. El divendres 18 a les 19h, l’espai cultural situat en la platja del Cabanyal oferirà les actuacions de Rolando Bruno i Cuate & Güero Sonidero.

Acte d’obertura
El projecte PAM!, organitzat pels alumnes del Màster en Gestió Cultural, compartit per la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, arrancarà la seua sisena edició dimarts que ve, 15 de maig, amb una roda de premsa per a mitjans de comunicació i autoritats. L’acte tindrà lloc a les 11:30h en la sala T4 de la Facultat de Belles Arts (UPV). En la presentació intervindran Pepe Galindo, Degà de la Facultat de Belles Arts, José Luis Cueto, Vicerector de Cultura de la UPV, Antonio Ariño, Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Inmaculada Verdeguer, Vicedegana de Cultura, Participació i Igualtat de la UV i Maite Bacete García, Directora del Conservatori Professional de Dansa de València. D’altra banda, també participaran un representant de l’alumnat i José Luís Clemente, director de la mostra d’art PAM!.

Facultad de Bellas Artes Universitats

Calle Camí de Vera, s/n · Edifici 3L, UPV
46022 Valencia